Dějiště Mexican Open zdevastoval podruhé během dvanácti měsíců hurikán

- Jan Vojkůvka

Pořadatelům turnaje ATP v Acapulcu zůstaly oči pro pláč. Hurikán John, který se přehnal přes Mexiko, tvrdě zasáhl i toto město a důležitý přístav na pobřeží Tichého oceánu. Síle přírodní katastrofy neunikl ani tenisový areál, kde se každoročně pořádá turnaj kategorie ATP 500.

Podle zprávy anglického deníku Guardian si přírodní katastrofa, která se prohnala mexickým pobřežím, vyžádala až 22 mrtvých. Podle dalších zpráv médií hurikán, který byl klasifikován jako hurikán třetí kategorie, dosahoval rychlosti větru až 120 km/h. Vlivem přírodní katastrofy napršelo v některých oblastech země až 500 mm srážek. Téměř 100 000 lidí také přišlo o elektřinu.

Jednou z masivně postižených oblastí bylo město Acapulco, kde se od roku 2001 pořádá Mexican Open. Turnaj ATP 500, jenž se hraje na přelomu února a března v aréně GNP Seguros, má zcela zaplavený areál, přičemž stav kurtů a areálu je v tuto chvíli neznámý.

Tenisový areál byl poničen hurikánem už v říjnu minulého roku. I tehdy byl zaplaven a musely proběhnout nutné opravy. Pořadatelům se však povedlo vše připravit tak, aby se mohlo letos hrát.

Díky jejich usilovné práci mohl letos obhájit svůj loňský titul Alex De Minaur z Austrálie, který by rád příští rok zkompletoval hattrick, což se na tomto turnaji prozatím povedlo Thomasovi Musterovi (vyhrál dokonce čtyřikrát v řadě) a Davidovi Ferrerovi.