Takřka domácí půda! Gengel v Egyptě vyhrál už jedenáctý titul

- Jan Vojkůvka

Marek Gengel na turnaji ITF v egyptském Šarm aš-Šajchu vybojoval čtvrtý letošní titul! Druhý nasazený si ve finále poradil s Italem Alexandrem Bindou, kterého porazil za hodinu a 39 minut 6:4, 6:3.

Pro Marka Gengela je turnaj v Šarm aš-Šajchu už takřka domácím podnikem. Tituly ve dvouhře v této egyptské destinaci sbírá pravidelně od roku 2019. I s nedělním prvenstvím jich má na kontě už jedenáct.

V jeho sbírce egyptské trofeje naprosto dominují. Pokud se nebudou počítat tituly ze čtyřher, tak ve dvouhře triumfoval pouze v roce 2022 na Slovensku v Trnavě, jinak vždy v Šarm aš-Šajchu. Stejně jako tento týden.

Na cestě za triumfem ztratil český tenista pouze jeden set. V semifinále musel otáčet skóre zápasu s Italem Filippem Moronim. Jinak byl ve všech zápasech jasně lepší.

Stejně jako ve finále s Alexandrem Bindou. Gengel si v prvním setu vypracoval náskok dvou brejků a vedl 5:2. Ital pak sice získal jeden rebrejk a skóre snížil, nicméně v desáté hře český tenista úvodní sadu ukončil. Ve druhém setu se Gengel znovu dvakrát prosadil na returnu, zatímco jeho soupeř už šanci při Čechově podání nedostal.