Třetí skvělý výkon! Muchová ztratila jen čtyři gemy a v Pekingu vyhlíží osmifinále

- Marek Bartošík

Zatím jako nůž máslem prochází Karolína Muchová (49.) pavoukem na tisícovce v Pekingu. Česká tenistka zvládla suverénně i třetí kolo, v němž vyřídila Rumunku Jaqueline Cristianovou (80.) za hodinu a čtvrt 6:1 a 6:3. Může se tak těšit na osmifinále, kde ji čeká Španělka Cristina Bucsaová (79.).

Karolína Muchová odehrála na letošním China Open tři zápasy a ztratila v nich pouhých deset gemů. Po Anně Blinkovové (6:1, 6:1) a Jüe Jüan (6:3, 6:1) neměla příliš práce ani s Jaqueline Cristianovou.

Česká favoritka začala proti rumunské přemožitelce Barbory Krejčíkové ze druhého kola skvěle, když získala první čtyři gemy zápasu. Až poté si Cristianová udržela podání, to ale bylo z její strany v úvodní sadě vše.

Ve druhém dějství pustila Muchová svou soupeřku do vedení 1:0 s brejkem. Drobné zaváhání však okamžitě napravila a odskočila na příznivé skóre 4:1. Výhodu jednoho brejku následně bez problémů udržela až do konce svižného střetnutí.

Semifinalistka letošního US Open tak v Pekingu pokračuje ve velmi dobrých výkonech, které ji zdobily i na posledním grandslamu sezony. Svou letošní bilanci vylepšila na 15 vítězství oproti pěti porážkám.

V osmifinále čeká na rodačku z Olomouce velmi přijatelná soupeřka v podobě Španělky Cristiny Bucsaové, která už na China Open vyřadila Ljudmilu Samsonovovou (15.) či Elise Mertensovou (29.). Bucsaová je mimochodem žebříčkovou sousedkou Cristianové.

China Open, Peking (ženy, CHN, 8 955 610 USD, tvrdý povrch)
3. kolo dvouhry
KAROLÍNA MUCHOVÁ (49.) – Jaqueline Cristianová (ROU, 80.) 6:1, 6:3