Šanghaj je za rohem! Macháč a Lehečka jsou nasazení, na Menšíka čeká Španěl

- Marek Bartošík

Do prestižního turnaje kategorie ATP Masters 1000 v Šanghaji zasáhnou i tři čeští tenisté. Tomáš Macháč a Jiří Lehečka mají na úvod jako nasazení volný los, a tak nastoupí rovnou do druhého kola. Jakub Menšík začne proti španělskému antukáři Pedrovi Martínezovi.

Zatímco minulý týden byl Pedro Martínez (43.) soupeřem Jiřího Lehečky na pětistovce v Pekingu, tentokrát ho vyfasoval Jakub Menšík (66.) v Šanghaji. Český teenager by rád navázal na svého zkušenějšího krajana, který Martíneze přehrál 7:6(4) a 6:2.

Jestliže Menšík uspěje, narazí ve druhém kole na světovou šestku Andreje Rubljova z Ruska, který loni v Šanghaji postoupil až do finále.

Další dva čeští účastníci budou mít na úvod volný los. Třicátý nasazený Tomáš Macháč (34.) začne ve druhém kole buď proti Španělovi Alejandrovi Davidovichovi Fokinovi (64.), nebo zatím neznámému hráči z kvalifikace.

Jiří Lehečka (37.) původně mezi nasazenými nebyl, po odhlášení zraněného Jacka Drapera se ale přesunul na jeho místo v pavouku. Tenista z Kněžmostu se střetne ve druhém kole buď se Španělem Jaumem Munarem (62.), nebo Francouzem Hugem Gastonem (77.).

V potenciálním třetím kole může Lehečka narazit na Dána Holgera Runeho (14.). Macháč by ve stejné fázi mohl vyzvat Nora Caspera Ruuda (9.).

Předposlední letošní tisícovka na mužském okruhu se uskuteční od 2. do 13. října, na vítěze čeká porce 1000 bodů do žebříčku ATP. Tenisté bojují o celkovou dotaci ve výši bezmála 9 milionů dolarů (cca 202,5 milionu korun).

Kompletní los akce Rolex Shanghai Masters naleznete zde.