Tenis vyměnila za fotky v bikinách. Teď je vítězka Wimbledonu terčem nenávisti

- Filip Lefenda

Patřila k obrovským tenisovým talentům. Ruska Sofia Žuková vyhrála v pouhých patnácti letech wimbledonskou juniorku a o necelý rok později již debutovala na okruhu WTA. Vinou zdravotních komplikací se ale rozhodla předčasně ukončit kariéru a věnovat se modelingu. Netušila, jakou vlnu pohoršení její počínání vyvolá.

Aktuálně dvacetiletá Žuková to na žebříčku WTA dotáhla na 116. pozici. Od loňského Wimbledonu se ale na kurtech neukázala. „Lidé se mě každý den ptají, proč jsem přestala hrát tenis a jestli se k němu ještě někdy vrátím. Už několik let bojuji s vážnými zraněními a musela jsem hrávat pod velkými bolestmi,“ přiznala na Instagramu rodačka z Moskvy.

„Tenis jsem milovala, ale dospělo to u mě do bodu, kdy už jsem se chtěla zbavit bolesti. Musela jsem udělat velký krok a ukončit kariéru. Myslela jsem na své zdraví a budoucnost,“ vysvětlila nyní již bývalá naděje ruského tenisu, která se rozhodla pro přechod k modelingu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Weather wasn’t too bad today ??

Příspěvek sdílený Sofya Zhuk (@sofya_zhuk),Srp 19, 2020 v 11:01 PDT

Ne všichni ale tento krok skousli. Na Instagram, kde ji sleduje více než 66 tisíc fanoušků, Žuková přidává čím dále odvážnější snímky. Jejich poslední vlna ale vyvolala k údivu autorky velkou vlnu nevole.

„Ty fotky spustily hotovu lavinu nenávisti. Dorazila mi řada hodně drsných zpráv,“ nechápe mladá kráska. „Zveřejnila jsem fotky, no a co? Sdílím je, protože se mi líbí. Nečekala jsem, že mi někdo bude psát. Bylo to hodně agresivní,“ přiznala vítězka šesti turnajů ITF.

Se svou vášní přestat nehodlá. „Miluji okamžiky, kdy mohu sdílet nějaké hezké sexy selfie, nebo fotky v roli modelky,“ netají se.

A jak si Žuková nenávistné reakce vysvětluje? „Myslím, že někteří lidé stále nemohou akceptovat, že jsem se ocitla ve světě mimo tenis. To, že mohu vést šťastný život i bez sportu a nemám z toho deprese,“ tuší.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Little trip on the water ??‍♀️ ? @yulia.pugacheva

Příspěvek sdílený Sofya Zhuk (@sofya_zhuk),Dub 23, 2020 v 2:16 PDT