Pohotová odpověď na rýpnutí. Krejčíková pak svou reakci dokonce podepsala

- Marek Bartošík

Jak se vypořádat s kritikou „expertů“ na sociálních sítích? Barbora Krejčíková našla efektivní odpověď. Wimbledonská šampionka vtipně a hlavně pohotově zareagovala na anonymního uživatele, který se podivoval nad tím, jak mohla ovládnout travnatý grandslam.

Letošní sezona by pro Barboru Krejčíkovou byla za trochu jiných okolností zklamáním. Tenistka z Ivančic ji ovšem po zdravotních patáliích ozdobila senzačním triumfem na Wimbledonu, čímž navázala na svou singlovou trofej z Roland Garros 2021.

Po fenomenálním wimbledonském tažení a čtvrtfinálové účasti na pařížské olympiádě ale osmadvacetileté Krejčíkové došla šťáva. Na US Open a následných turnajích v Číně zapsala dohromady pouze dvě vítězství ze šesti zápasů.

Když nečekaně prohrála na tisícovce ve Wu-chanu s Američankou Hailey Baptisteovou (tehdy 102. hráčkou žebříčku), ozval se na sociální síti X velmi aktivní uživatel „moonball enthusiast“.

„Jak mohla Barbora Krejčíková vyhrát Wimbledon,“ vypálil do světa anonym. Ke cti mu slouží, že se vyvaroval urážek.

„Vyhrála jsem sedm zápasů v řadě. Takhle,“ usadila ho Krejčíková.

Příběh s kratičkou výměnou názorů, který zaujal více než 100 tisíc lidí, měl ještě pokračování. Česká hvězda se na následujícím turnaji v Ning-pu podepisovala fanouškům a jeden z nich si nechal ozdobit podpisem Krejčíkové právě vytištěnou konverzaci ze sociální sítě X.

Krejčíková nyní vyhlíží poslední akci sezony, kterou pro ni bude Turnaj mistryň v saúdskoarabském Rijádu (2.–9. listopadu). Při své zatím jediné účasti ve dvouhře skončila před třemi roky už ve skupině.