Bývalý juniorský wimbledonský šampion zemřel ve 34 letech

- Jan Vojkůvka

Tenisový svět zasáhla velmi smutná zpráva. V pouhých 34 letech zemřel bývalý australský tenista Todd Reid. Příčina smrti je prozatím nejasná, dle dostupných informací ale neexistují žádné podezřelé okolnosti, které by jeho smrt obklopovaly.

Juniorský wimbledonský šampion z roku 2002 se nikdy nedokázal plně prosadit mezi dospělými. Na žebříčku vystoupal nejvýše na 105. místo světa v září 2004, ale spíše se potácel na pozicích nižších.

Bývalá juniorská čtyřka nedokázala plně využít svůj potenciál, který podle mnohých odborníků měla. Reid sice vyhrál 6 titulů, všechny ale pouze na okruhu ITF. Vinu na tom nesla především mnohá zranění, kterými si rodák ze Sydney musel projít a kvůli nimž často přerušoval kariéru.

Na grandslamech bylo jeho nejlepším výsledkem 3. kolo na Australian Open v roce 2004. O dva roky dříve obdržel cenu pro nejlepšího juniorského sportovce Austrálie. Kariéru ukončil v roce 2014.

Tragická zpráva o jeho úmrtí zasáhla mnohé jeho australské tenisové kolegy, včetně bývalé světové jedničky Lleytona Hewitta nebo bývalého elitního deblisty Todda Woodbridge.