Fruhvirtová utnula černou sérii. Postup v Ťiou-ťiangu okořenila kanárem

- Jan Vojkůvka

Linda Fruhvirtová překonala vleklou herní krizi a po dlouhých třech měsících se může radovat z výhry! V čínském Ťiou-ťiangu utnula šňůru devíti porážek a vybojovala postup do osmifinále. V utkání s Kathinkou Von Deichmannovou zvítězila za hodinu a 18 minut 6:0, 7:5.

Devatenáctiletá Linda Fruhvirtová má za sebou hodně složité období. Od červencového postupu do čtvrtfinále v portugalské Figueiře Da Foz pouze prohrávala. V řadě zápasů na tom nebyla vůbec špatně, několikrát vedla 1:0 na sety či měla vítězství na dosah, ale z kurtu vždy nakonec odcházela poražená.

Tato černá série, která se protáhla na tři měsíce a celkem devět zápasů, byla ale konečně překonána! Na čínském turnaji WTA 250 v Ťiou-ťiangu se Fruhvirtová postavila na kurt proti třicetileté Kathince Von Deichmannové a postoupila do osmifinále.

V prvním setu byla česká tenistka dominantní. Povedlo se jí třikrát prorazit podání lichtenštejnské soupeřky, zároveň uhájila všechny své servisy a vyprovodila Von Deichmannovou kanárem.

Druhý set byl zcela odlišný a ukázal, že v krizi hrající Fruhvirtové dříme velká bojovnice. Obě hráčky si až do sedmého gemu držely servis, načež Von Deichmannová uspěla poprvé v utkání na returnu.

Fruhvirtová v osmé hře nevyužila dva brejkboly a prohrávala už 3:5, rozhodnutí ve třetím setu však odmítala. Nepříznivé skóre dokázala otočit ziskem čtyř her v řadě a zápas zakončila při podání soupeřky.

V osmifinále se Linda Fruhvirtová utká s šestou nasazenou Arantxou Rusovou z Nizozemska. Světové třiaosmdesátce se v prvním kole povedlo ve třech setech udolat Ukrajinku Julii Starodubcevovou.