Další zranění v Paříži. Macháč nedohrál zápas prvního kola

- Jan Vojkůvka

Tomáš Macháč zápas prvního kola na Masters v Paříži nedohrál. V souboji s domácí divokou kartou Arthurem Rinderknechem jej začaly pravděpodobně trápit obtíže achilovky či lýtka na pravé noze a za stavu 7:6(3), 3:5 nakonec duel skrečoval.

Turnaj v Paříži zatím českým tenistům vůbec nepřeje. V neděli skrečoval kvalifikační zápas Jakub Menšík a v pondělí musel z utkání prvního kola odstoupit také Tomáš Macháč. U obou se přitom dá zcela jistě říct, že jejich zdravotní obtíže jsou daní za velmi náročný program posledních týdnů.

V prvním setu byl Macháč, který má za sebou opravdu náročný program, když od konce září byl dvakrát v semifinále a jednou ve čtvrtfinále, ještě ve stoprocentní kondici. Úspěšně díky tomu čelil tvrdému servisu Rinderknecha, jenž v utkání nastřádal hned jedenáct es. Bez brejků dospěla sada do tiebreaku, ve kterém Macháč vyhrál 7:3.

Ve druhé sadě se ovšem začal Macháč poněkud hůř po dvorci pohybovat, poprvé ztratil podání a velmi rychle prohrával 0:3. Český tenista si vyžádal fyzioterapeuta, který mu během přestávky na ošetření masíroval oblast pravé achilovky a spodní části lýtka.

Zásah fyzioterapeuta na chvíli pomohl a Macháč se dokázal dostat zpátky do hry rebrejkem v pátém gemu. V několika výměnách jej ale Rinderknech dost potrápil a nápor na nohu byl příliš velký. To se projevilo v osmém gemu, ve kterém Macháč vedl 40:0, ale pak zcela odešel. Prohrál pět míčků v řadě, přišel o podání a za stavu 3:5 po jednom servisu Rinderknecha se rozhodl zápas ukončit.

V Paříži bude v úvodním kole startovat ještě Jiří Lehečka. Ten by se měl představit na dvorci v úterý v utkání proti vítězi turnaje ve Vídni Jackovi Draperovi z Velké Británie.