Laver Cup: Evropa jde do boje v plné palbě, za výhru jsou tentokrát dva body

- Jan Vojkůvka

Berlínský Laver Cup nabídne v sobotu další tři zápasy ve dvouhře a jedno deblové utkání. Po pátečním programu je skóre střetnutí vyrovnané 2:2, přičemž v sobotu se za každé vítězství udělují dva body. Tým Evropy půjde do akce v nejsilnější možné sestavě. Hrát budou Daniil Medveděv, Carlos Alcaraz a Alexander Zverev.

Sobota bývá na Laver Cupu často klíčová. Právě sobotní výsledky totiž mohou přinést důležitý trhák ve skóre, který se v neděli jen horko těžko dohání, byť se během závěrečného dne za každé vítězství udělují dokonce tři body.

Tým Evropy se proti Týmu Světa rozhodl do dvouher nasadit nejsilnější možnou sestavu. Sobotní program otevře světová pětka Daniil Medveděv proti Francesovi Tiafoeovi, následovat bude zápas světové trojky Carlose Alcaraze proti Benovi Sheltonovi.

Během večerního programu se odehraje velmi atraktivní odveta za Wimbledon a US Open mezi světovou dvojkou Alexanderem Zverevem a sedmým hráčem světa Taylorem Fritzem, který na obou grandslamech dokázal německého hráče porazit. Program uzavře tradiční čtyřhra, do které Björn Borg nominoval Caspera Ruuda se Stefanosem Tsitsipasem. John McEnroe pošle na kurt Bena Sheltona a Alejandra Tabila.

Laver Cup, Berlín
Tým Evropy – Tým Světa 2:4
Daniil Medveděv (5.) – Frances Tiafoe (USA, 16.) 6:3, 4:6, 5:10
15:00 Carlos Alcaraz (ESP, 3.) – Ben Shelton (USA, 17.)
19:00 Alexander Zverev (GER, 2.) – Taylor Fritz (USA, 7.)
20:30 Ruud (NOR), Tsitsipas (GRE) – Shelton (USA), Tabilo (CHI)

Páteční výsledky (1 bod za výhru)
Casper Ruud (NOR, 9.) – Francisco Cerundolo (ARG, 31.) 4:6, 4:6
Stefanos Tsitsipas (GRE, 12.) – Thanasi Kokkinakis (AUS, 78.) 6:1, 6:4
Grigor Dimitrov (BUL, 10.) – Alejandro Tabilo (CHI, 22.) 7:6(4), 7:6(2)
Alcaraz (ESP), Zverev (GER) – Fritz, Shelton (oba USA) 6:7(5), 4:6