Vzestup pokračuje! Nouza s Riklem vyhráli další challenger, dál se posouvají žebříčkem

- Jan Vojkůvka

Petr Nouza s Patrikem Riklem vyhráli druhý zářijový turnaj. Po triumfu ve španělské Seville, kde vyhráli na začátku měsíce, se jim v sobotu povedlo vyhrát také challenger v rakouském Bad Waltersdorfu. Češi ve finále porazili nasazené jedničky Guida Andreozziho a N. Srirama Balajiho 6:4, 4:6, 10:5.

Nouza s Riklem se po vítězství v Seville posunuli do první světové stovky a vypravili se minulý týden na velký challenger do polského Štětína. Na tamní antuce sice triumfovat nedokázali, když skončili v semifinále, ale znovu prokázali velkou stabilitu svých výkonů a výsledků.

To potvrdili rovněž tento týden v Bad Waltersdorfu, kde vybojovali už pátý letošní titul.

Až do finále Češi neztratili ani jeden set. Až ve finálovém klání proti nasazeným jedničkám Andreozzimu a Balajimu se museli k vítězství prokousat přes rozhodující supertiebreak. Ten však zvládli a mohli začít slavit nejen zisk titulu, ale také další vylepšení svých žebříčkových postavení.

Zatímco Rikl se posune buď na 80., nebo 81. místo a stanoví si tím své kariérní maximum, Nouza bude figurovat nejhůře na 83. pozici. To je čtyři příčky za jeho nejlepším postavením v deblovém žebříčku ATP.