Krátce po porodu zpátky na kurty. Tenis je jako kolo, nezapomíná se, říká olympijská šampionka

- Filip Lefenda

Bývalá světová čtyřka Belinda Bencicová plánuje ještě během letošního roku návrat na soutěžní kurty. Švýcarská olympijská šampionka, jež přivedla v dubnu na svět dceru, o tom informovala v jednom z nedávných rozhovorů. Její slova citoval mimo jiné deník Blick.

Zlatá medailistka z Tokia odehrála poslední ostrý zápas před rokem 12. září v San Diegu, kde v úvodním kole podlehla 3:6, 6:3 a 2:6 Bělorusce Aljaksandře Sasnovičové. Zkraje listopadu se pak Bencicová pochlubila, že se svým přítelem a kondičním trenérem Martinem Hromkovičem očekává narození prvního potomka.

Dceru Bellu porodila 23. dubna. Matkou se stala Bencicová ve 27 letech. „Bylo to vědomé rozhodnutí. Ale plán byl od začátku jasný – vrátit se zpátky na kurty. Pořád mám před sebou několik dobrých sezon na okruhu,“ tuší majitelka sedmi singlových titulů WTA.

A někdejší semifinalistka US Open skutečně nezahálí. V hlavě už má jasný termín, do akce se chce zapojit ještě v tomto roce, konkrétně během listopadového Poháru Billie Jean Kingové, v němž si Švýcarky zahrají v Bielu proti Srbkám.

„S tenisem je to jako s jízdou na kole. Nezapomíná se. Ještě se musím dostat do kondice, stále plně kojím. Přizpůsobíme tomu můj kondiční plán. Jinak se ale fyzicky cítím dobře,“ ujistila Švýcarka se slovenskými kořeny.