Světová jednička vynechá také turnaj v Pekingu. Z osobních důvodů, uvedla

- Jan Vojkůvka

Světová jednička a obhájkyně titulu Iga Šwiateková se z osobních důvodů odhlásila z nadcházejícího turnaje China Open v Pekingu. Své rozhodnutí oznámila v pátek. Jedná se o druhý vynechaný turnaj v řadě, na který byla přihlášená.

„Z osobních důvodů jsem nucena odstoupit z turnaje China Open v Pekingu. Je mi to velmi líto, protože jsem si tento turnaj loni úžasně užila a vyhrála ho a moc jsem se těšila, že se na něj vrátím,“ uvedla polská tenistka.

Šwiateková se odhlásila už z turnaje v Soulu, který se hraje tento týden. Důvodem k jejímu odhlášení byla únava. Okamžitě po zveřejnění zprávy, že nebude hrát ani v Pekingu, avšak tentokrát z osobních důvodů, se začalo čile spekulovat, zda se neděje něco vážnějšího v její rodině a zda únava byla skutečným důvodem, proč nehraje v Soulu.

Bez ohledu na tyto spekulace, absence Šwiatekové v Pekingu bude pro tamní turnaj kategorie WTA 1000 velkou ztrátou. A ztráta to bude i pro samotnou Šwiatekovou, která měla obhajovat loňský titul. Ve světovém žebříčku tak přijde o tisíc bodů a její náskok na druhou Arynu Sabalenkovou se ztenčí na 1284 bodů.

„Vím, že tam fanoušci zažijí skvělý tenis, a je mi líto, že tentokrát nebudu jeho součástí,“ dodala nejlepší tenistka posledních let.

Turnaj v Pekingu startuje 25. září. V rámci asijské tour se bude posléze hrát ještě jedna tisícovka v čínském Wu-chanu od 7. října. To bude v kategorii WTA 1000 poslední turnaj této sezony. Na něj prozatím Šwiateková zůstává přihlášená.