Druhý titul v řadě. Gengel znovu slaví prvenství, ve finále zdolal nasazenou dvojku

- Jan Vojkůvka

Desáté vítězství v řadě a druhý titul za sebou vybojoval v egyptském Šarm aš-Šajchu Marek Gengel. První nasazený si v nedělním finále poradil s turnajovou dvojkou Robertem Strombachsem, kterého porazil za dvě a půl hodiny po setech 6:4, 2:6, 7:5.

Gengel vyhrál v Šarm aš-Šajchu už minulý týden, kdy během celého turnaje ztratil pouze jeden set v semifinále. Něco obdobného se mu povedlo i tento týden, kdy tentokrát až do finále prošel bez ztracené sady a až v neděli svedl dramatický souboj o turnajovou trofej.

Zápas s Lotyšem Robertem Strombachsem, který ve světovém žebříčku je o pouhých sedm pozic za českým tenistou, měl zprvu Gengel pod kontrolou. Po brejku ve třetí hře úspěšně úvodní sadu dopodával a ve třetím gemu druhého setu disponoval hned třemi brejkboly.

Strombachs ale dokázal všechny šance Gengela odvrátit a sám se naopak prosadil poprvé na returnu, když hned v dalším gemu prorazil Čechův servis. Strombachs poté přidal ještě jeden brejk v osmém gemu a vynutil si rozhodující set.

V něm si oba tenisté dlouho drželi svá podání. Strombachse může mrzet, že nevyužil dva brejkboly v osmém gemu, čímž posléze otevřel prostor Gengelovi k cestě za triumfem. Český tenista prorazil Lotyšovo podání v jedenáctém gemu a zápas úspěšně dopodával.

Marek Gengel, jenž vyhrál letos už svůj pátý titul v Šarm aš-Šajchu, se může těšit na významné vylepšení svého pořadí ve světovém žebříčku, který vyjde až po Masters v Šanghaji. Ze 424. místa se posune do čtvrté světové stovky. V tzv. živém rankingu aktuálně figuruje na 364. pozici.