Siniaková je letos i počtvrté v semifinále grandslamu! S Townsendovou neztratily podání

- Redakce

Z českých tenistů a tenistek v profesionálních deblových kategoriích na US Open už zbývá pouze Kateřina Siniaková. Česká tenistka spolu s Američankou Taylor Townsendovou navíc pokračují v úspěšné jízdě na závěrečném grandslamu sezony. Ve čtvrtfinále neztratily set a postoupily mezi čtyři nejlepší páry turnaje.

Siniaková s Townsendovou zvládly čtvrtfinále!
Kateřina Siniaková si i na čtvrtém letošním grandslamu zahraje deblové semifinále! S Američankou Taylor Townsendovou do něj postoupila na US Open poté, co porazily po parádním výkonu 6:2 a 6:3 Nizozemku Demi Schuursovou a Luisu Stefaniovou z Brazílie, které za předchozí tři kola neztratily ani set.

Nasazené trojky byly jasně lepšími aktérkami zápasu. Za necelou hodinu a půl dlouhého střetnutí nepřišly ani jednou o podání, zatímco samy v obou dějstvích dvakrát na returnu uspěly.

Zatímco první set rozhodly brejky v prvním a sedmém gemu, ve druhém dějství prorazily soupeřkám servis v první a deváté hře.

Šampionky nedávného Wimbledonu (Siniaková navíc vyhrála i Roland Garros s Američankou Gauffovou) v utkání zaznamenaly hned 35 vítězných úderů. Oproti tomu předvedly pouze 15 nevynucených chyb, což je skvostná bilance.

„Myslím, že jsme se herně zlepšily. V tomto utkání se nám forma sešla lépe. Dařilo se nám hrát přesně to, co jsme chtěly. Je nádherné, že jsme spolu na grandslamu ještě neprohrály. Ale jdeme zápas od zápasu,“ hlásila česká tenistka.

O finále si Siniaková s Townsendovou zahrají proti nenasazenému francouzsko-čínskému páru Kristina Mladenovicová, Šuaj Čang.

Fritz je poprvé v semifinále grandslamu
Taylor Fritz (12.) si poprvé v kariéře zajistil postup do semifinále grandslamového turnaje! Americký tenista porazil ve čtvrtfinále US Open německou hvězdu Alexandera Zvereva (4.) po třech a půl hodině boje 7:6(2), 3:6, 6:4 a 7:6(3). V dalším kole ho čeká krajan Frances Tiafoe (20.).

Tiafoe je podruhé v semifinále US Open
Frances Tiafoe (20.) pronikl stejně jako v roce 2022 do semifinále grandslamového US Open. Američan vedl ve čtvrtfinále nad Bulharem Grigorem Dimitrovem (9.) 6:3, 6:7(5), 6:3 a 4:1, když jeho bulharský soupeř utkání kvůli zranění skrečoval.

Navarrová první semifinalistkou
Na centrálním kurtu Artura Ashe se v úterý rozjely čtvrtfinálové boje. Postup mezi nejlepší čtyřku poprvé v kariéře vybojovala Američanka Emma Navarrová.

Světové dvanáctce, která v posledních dvou kolech absolvovala třísetové duely, se povedlo Španělku Paulu Badosaovou (29.) porazit 6:2, 7:5, když ve druhé sadě předvedla parádní comeback a otočila skóre z 1:5.

Sabalenková ztratila jen tři gemy
Aryna Sabalenková předvedla ve čtvrtfinále US Open dominantní výkon. Světová dvojka porazila čínskou olympijskou vítězku Čchin-wen Čeng (7.) za pouhých 73 minut 6:1 a 6:2. V semifinále se střetne s Američankou Emmou Navarrovou (12.).

Krejčová porazila turnajovou šestku
Postup do osmifinále juniorky na US Open slaví česká tenistka Tereza Krejčová. V duelu druhého kola byla jednoznačně lepší proti nasazené šestce Hannah Klugmanové z Velké Británie, kterou porazila dvakrát 6:4.

Vybrané zápasy 9. hracího dne US Open

Čtvrtfinále dvouhry mužů
Taylor Fritz (USA, 12.) – Alexander Zverev (GER, 4.) 7:6(2), 3:6, 6:4, 7:6(3)
Grigor Dimitrov (BUL, 9.) – Frances Tiafoe (USA, 20.) 3:6, 7:6(5), 3:6, 1:4 skreč

Čtvrtfinále dvouhry žen
Paula Badosaová (ESP, 29.) – Emma Navarrová (USA, 12.) 2:6, 5:7
Čchin-wen Čeng (CHN, 7.) – Aryna Sabalenková (2.) 1:6, 2:6

Čtvrtfinále čtyřhry žen
Schuursová (NED), Stefaniová (BRA) – SINIAKOVÁ, Townsendová (USA) 2:6, 3:6

2. kolo dvouhry juniorek
TEREZA KREJČOVÁ – Hannah Klugmanová (GBR) 6:4, 6:4

1. kolo čtyřhry juniorů
Jutkin (-), Rejchtman Vinciguerra (SWE) – BRUNCLÍK, Papamalamis (FRA) 2:6, 4:6

1. kolo čtyřhry juniorek
A. KOVAČKOVÁ, Sonobeová (JPN) – El Allamiová (MAR), Sartz-Lundeová (NOR) 2:6, 6:2, 7:10
URBANOVÁ, Vergara Riverová (CHI) – Jonesová (AUS), Paganettiová (ITA) 6:3, 6:0
KREJČOVÁ, TICHÁČKOVÁ – Esquiva Banulsová (ESP), Vladsonová (LTU) 6:2, 1:6, 10:7
Taggerová (AUT), VALDMANNOVÁ – Stojsavljevicová, Xuová (obě GBR) 6:7(4), 4:6