V New Yorku skoro jako doma. Je skvělé mít publikum na naší straně, vnímá Siniaková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Čtyři letošní grandslamy, čtyři účasti v semifinále čtyřhry. Kateřina Siniaková potvrzuje i na newyorském US Open, že je v párové disciplíně výjimečná. Po boku Taylor Townsendové, s níž nedávno ovládla Wimbledon, přehrála ve čtvrtfinále amerického grandslamu po výborném výkonu nizozemsko-brazilské duo Demi Schuursová, Luisa Stefaniová poměrem 6:2 a 6:3.

Zatímco v úvodních dvou utkáních na US Open musely Kateřina Siniaková a Taylor Townsendová do rozhodujícího setu, v úterním čtvrtfinále na dvorci Louise Armstronga zcela dominovaly.

„Myslím, že jsme se herně zlepšily. Forma se nám sešla lépe. Dařilo se nám hrát přesně to, co jsme chtěly. Je nádherné, že jsme spolu na grandslamu ještě neprohrály. Ale jdeme zápas od zápasu,“ hlásila česká tenistka.

Díky své americké parťačce Townsendové si může ve Flushing Meadows užívat maximální podpory fanoušků. „Je to určitě výhoda, je skvělé mít publikum na naší straně. Atmosféra je tady vždy dokonalá. Užívám si ji,“ pochvalovala si česká hvězda.

Čtvrtfinále vyšlo Townsendové a Siniakové na jedničku. Ani jednou neztratily servis, pouze Češka čelila při svém podání dvěma brejkbolům. Naopak se hned čtyřikrát prosadily na returnu.

„Podávala jsem dobře. Jsem moc ráda, že jsem takhle odservírovala. Z takových zápasů chci těžit. Většinou mi to tady nesedí, takže mě těší, jak to dneska dopadlo,“ radovala se Siniaková, která za servis pochválila i svou parťačku.

„Párkrát jsem stála i na druhé straně kurtu. Její servis je obtížné vracet. Taylor umí podání mixovat, je nečitelné,“ popsala rodačka z Hradce Králové.

Respekt parťaček je vzájemný. Townsendová i při rozhovoru na kurtu po čtvrtfinále zopakovala, že moc ráda hraje po boku Siniakové, a ne proti ní.

„Je pravda, že už mi to párkrát řekla,“ pousmála se česká reprezentantka. „Je to moc příjemné slyšet. Jsem ráda, že se nám daří. Taylor je skvělá hráčka. Cítím, že je uvolněnější. Po titulu z Wimbledonu si tenis užívá ještě víc,“ všimla si Siniaková.

Dalšími soupeřkami česko-amerického tandemu budou ve středečním semifinále Francouzka Kristina Mladenovicová a Číňanka Šuaj Čang.

Osmadvacetiletá Češka mimochodem získala nedlouho po postupu do semifinále jistotu, že se po US Open vrátí na první místo deblového žebříčku WTA. Rozhodla o tom čtvrtfinálová porážka novozélandsko-kanadské dvojice Erin Routliffeová, Gabriela Dabrowská.

US Open, New York (USA, 75 000 000 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále čtyřhry žen
Schuursová (NED), Stefaniová (BRA) – SINIAKOVÁ, Townsendová (USA) 2:6, 3:6