Daň za náročný program. Krejčíková vynechá velký kanadský turnaj

- Jan Vojkůvka

Náročný program posledních dnů a týdnů si na Barboře Krejčíkové vybral svou daň. Česká tenistka musí vynechat už šestou letošní tisícovku, tentokrát v kanadském Torontu, kde se začne hrát už příští týden. Důvodem je potřeba zregenerování před další částí sezony.

Krejčíková měla po olympijských hrách odcestovat do kanadského Toronta k turnaji WTA 1000. Poslední týdny však byly doslova zběsilé. Napřed ve Wimbledonu dokráčela senzačně až k titulu, načež po krátkém odpočinku vyhrála s Kateřinou Siniakovou čtyřhru na Livesport Prague Open.

Okamžitě po skončení finálového duelu odcestovala na olympijské hry do Paříže, kde skončila ve čtvrtfinále singlu a ve stejné fázi také v deblu, když ji dostihla vyčerpanost. Kvůli ní nebyla schopná ve svých posledních dvou zápasech předvést svůj standardní výkon a Paříž pro ni skončila zklamáním.

Jelikož ale tenisový program dál neúprosně pokračuje, měla se tento víkend hned odebrat do Kanady k dalšímu turnaji. Nakonec se ale rozhodla, že si dá týden volna. Mimochodem, ke stejnému kroku se odhodlaly i Iga Šwiateková či Jelena Rybakinová.

„Poslední čtyři týdny byly neuvěřitelné, nicméně intenzivní program si vybral daň na mém těle a já musím upřednostnit své zdraví, abych mohla pokračovat v hraní v co nejlepší formě,“ prohlásila Krejčíková.

Pro světovou desítku se jedná už o šestou vynechanou tisícovku v této sezoně. Kvůli nemoci nebo zranění zmeškala turnaje v Dauhá, Dubaji, Indian Wells a Miami, následně vynechala akci v italském Římě během antukové části sezony.