Olympiáda bez světové jedničky! Do Paříže Itala nepustí angína

- Jan Vojkůvka

Olympijský turnaj v Paříži přišel o jednu ze svých největších hvězd. První hráč světa Jannik Sinner nebude pod pěti kruhy startovat, protože onemocněl angínou. Informaci přinesl ve svém prohlášení na sociálních sítích.

Sinner onemocněl v pondělí a jeho cesta do Paříže byla původně pouze odložena kvůli horečce. Jeho stav se ale nelepšil a ve středu odpoledne přišlo prohlášení, které rozesmutnilo zejména italské tenisové příznivce. Jejich hvězda o olympijskou medaili bojovat nebude.

„Poté, co jsem v úterý navštívil své lékaře a počkal den navíc, abych si dopřál více času a zjistil, zda se můj stav zlepší, se situace bohužel zhoršila,“ uvedl Sinner ve svém prohlášení na sociální síti X. Jeho nemoc se rozvinula v angínu.

„Jak mi doporučil můj lékařský tým, vezmu si nyní nějaký čas na odpočinek a zotavení se do plného zdraví. Chtěl bych celému týmu Italia popřát hodně štěstí na této důležité akci a doufám, že se v budoucnu vrátím silnější.“

Sinnera absence v Paříži velmi mrzí, olympijský turnaj totiž označil za jeden z hlavních vrcholů celé sezony. „Těšil jsem se, že budu moci soutěžit se svými spoluhráči a zbytkem italského týmu, ale prozatím to bude muset počkat,“ podotkl.