Stoprocentní Češky! Na LPO postupují Samson, Nosková i duo K+S

- Redakce

Ve čtvrtfinále dvouhry na Livesport Prague Open napsala další kapitolu svého příběhu talentovaná Laura Samson, která ve třech setech udolala kvalifikantku Oksanu Selechmetěvovou a postoupila do svého prvního semifinále na WTA. Nasazená jednička Linda Nosková vpodvečer deklasovala Ellu Seidelovou. Přímo do finále postoupily Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, které ve čtvrtfinále porazily Honovou se Sonmezovou. Jejich semifinálové soupeřky se totiž z turnaje odhlásily. Bez boje postoupila do semifinále dvojice Lucie Šafářová, Bethanie Matteková-Sandsová, jejich soupeřky Barbora Palicová s Dominikou Šalkovou do hry nezasáhly kvůli zranění druhé jmenované.

Samson urvala další třísetovou bitvu, je v semifinále!
Centrální kurt na Livesport Prague Open byl svědkem pokračující úspěšné jízdy české tenistky Laury Samson (634.), která zvládla druhou třísetovou bitvu v řadě! Po Kateřině Siniakové si poradila také s Oksanou Selechmetěvovou (248.), kterou porazila za dvě hodiny a 40 minut 2:6, 6:3, 7:5, čímž si zajistila postup do premiérového semifinále na nejvyšším okruhu.

První set zápasu měl obdobný průběh jako úterní osmifinále se Siniakovou. Samson tahala za kratší konec, dvakrát ztratila podání a relativně snadno prohrála. Od druhého dějství však byla znovu k vidění zcela jiná tenistka a Samson potvrdila, že v 16 letech dokáže bravurně měnit taktiku, čímž své soupeřky zahání do úzkých.

V divoké brejkované se prosadila třikrát na returnu, v devátém gemu sadu dopodávala a vynutila si rozhodující set. V něm se obě hráčky praly se svými servisy a k vidění bylo celkem sedm brejků. Samson se ujala vedení 5:3, ale v desáté hře i přes tři mečboly nedopodávala. V jedenáctém gemu se ale přes tři shody dostala opět do vedení a následně, v pořadí svým sedmým mečbolem, zápas při vlastním podání ukončila.

„Ten zápas jsem vydřela, byl fakt těžký. Byla jsem odvážná, prostě jsem se nebála a šla jsem do toho jako vždycky. I na důležité míče jsem zvládla zahrát winnery,“ hodnotila Laura Samson.

V semifinále se utká s šestou nasazenou Magdalenou Frechovou.

Nosková prosvištěla do semifinále
Linda Nosková (27.) předvedla ve čtvrtfinále pražského turnaje WTA dominantní výkon a prolétla za pouhých 68 minut mezi čtyři nejlepší. Němku Ellu Seidelovou (150.) porazila hladce 6:1, 6:3.

Nasazená jednička měla utkání plně pod kontrolou od samotného začátku. Hned v prvním gemu prorazila Němce servis a v úvodní sadě se pak na returnu prosadila ještě dvakrát. Do druhé sady vstoupila na servisu a následně se dalším brejkem ujala vedení 2:0.

Seidelová sice ve třetím gemu zaznamenala rebrejk, ale to bylo z její strany na returnu vše. Nosková se hned v další hře opět prodrala do vedení a postupnými krůčky zápas dopodávala. V semifinále si zahraje s nasazenou čtyřkou Magdou Linetteovou.

„Čekala jsem tady tak od půl jedenácté, bylo to dlouhé. Nevyšla jsem ale z rytmu a začala jsem dobře. Hraje se mi dobře. Ani si nemyslím, že mám na kurtu nějaký nedostatek. Uvítala bych samozřejmě i těžší zápasy, abych si vyzkoušela nějaké jiné věci. Myslím, že zítra to bude dostatečně těžký zápas,“ sdělila Nosková.

Krejčíková se Siniakovou jdou rovnou do finále
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková zvládly i svůj druhý zápas na Livesport Prague Open. V utkání s Priscillou Honovou a Zeynep Sonmezovou odvrátily všech šest brejkbolů a zvítězily za 68 minut 6:4, 6:1. Postup do semifinále se okamžitě přeměnil v postup přímo do finále, jelikož tchajwanský pár Su-wej Sie a Čchia I Cao se z turnaje odhlásil. Důvodem je zranění pravého ramene Sie.

První set nabídl vyrovnanou podívanou, byť duo K+S do zápasu vstoupilo brejkem. V dalším průběhu se na returnu ani jedna dvojice nedokázala prosadit a Krejčíková se Siniakovou tak v desátém gemu čistou hrou dopodávaly. Druhý set se pak přeměnil v tah na jednu branku. Češky obraly o servis obě soupeřky a ujaly se vedení 4:0, načež své vítězství ještě zvýraznily dalším brejkem v sedmé hře.

„Myslím, že jsme hrály dobře. Měly jsme zase těžší soupeřky. První set byl vyrovnaný, o jednom brejku. V tom druhém byla znát výhoda, kterou jsme si vypracovaly,“ uvedla Krejčíková.

„Cítila jsem se lépe, byla jsem mile překvapená. Den volna (před finále) přivítám. I dva nebo tři zápasy jsou super, že si zahrajeme a sehrajeme se,“ doplnila svou spoluhráčku Siniaková.

Čtvrtfinále dvouhry
Magdalena Frechová (POL, 57.) – Anhelina Kalininová (UKR, 47.) 2:6, 6:0, 6:1
Magda Linetteová (POL, 48.) – Viktorija Tomovová (BUL, 49.) 4:6, 6:3, 6:2
Oksana Selechmetěvová (248.) – LAURA SAMSON (634.) 6:2, 3:6, 5:7
LINDA NOSKOVÁ (27.) – Ella Seidelová (GER, 150.) 6:1, 6:3

Čtvrtfinále čtyřhry
Sie, Cao (obě TPE) – Cascinová (FRA), Tchang (CHN) 7:5, 6:0
Gleasonová (USA), Perrinová (SUI) – Rosatellová (ITA), Zimmermannová (BEL) 5:7, 6:4, 5:10
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – Honová (AUS), Sonmezová (TUR) 6:4, 6:1 
PALICOVÁ, ŠALKOVÁ – Matteková-Sandsová (USA), ŠAFÁŘOVÁ postup bez boje