Semifinále volá! Prostě jsem se nebála, hlásí Laura Samson

- Marek Bartošík

„Laura, Laura, Laura!“ ozývalo se zaplněným centrálním dvorcem TK Sparta Praha, kde členka tohoto klubu Laura Samson vybojovala ve středu vpodvečer postup do semifinále turnaje Livesport Prague Open. Šestnáctiletá debutantka na elitním okruhu přečkala nervy drásající duel s rozjetou kvalifikantkou Oksanou Selechmetěvovou a po více než dvou a půl hodině zvítězila 2:6, 6:3 a 7:5.

První turnaj WTA a první postup do semifinále. Taková je rovnice Laury Samson pro letošní Livesport Prague Open. „Zní to moc dobře, mám z toho velkou radost. Ten zápas jsem vydřela, byl fakt těžký,“ hlásila držitelka divoké karty, která se po prvním setu nadechla k velkému obratu.

„Byla jsem odvážná, prostě jsem se nebála a šla jsem do toho jako vždycky. I na důležité míče jsem zvládla zahrát winnery,“ pochválila se Samson.

Napínavá koncovka nejprve přinesla šest nevyužitých mečbolů. Až ten sedmý rozradostnil českou tenistku i její příznivce. „Bylo to strašně složité. Jsem ráda, že jsem to nakonec zvládla, protože i ten poslední balon (od soupeřky) mohl skončit v kurtu,“ okomentovala česká teenagerka.

Atmosféra utkání byla s přibývajícím časem čím dál bouřlivější, fanoušci pochopitelně přáli výhradně domácí tenistce. „Někdy to bylo podle mě až moc. Myslím, že to soupeřku i dost štvalo. Ale mně to pomáhalo, takže moc děkuju všem, kdo mě podporovali,“ řekla juniorská světová trojka.

Jejímu postupu do semifinále Livesport Prague Open přihlíželi i Jan Kodeš nebo Jaromír Jágr. „Ty kráso, to jsem vůbec nevěděla! Je to super. Dnes tu byl i můj brácha, takže mám radost z toho, že viděl po dlouhé době naživo můj zápas,“ líčila mladičká Češka.

Ve čtvrtečním semifinále ji čeká polská nasazená šestka Magdalena Frechová, která je v žebříčku WTA na 57. místě. Letos si zahrála mimo jiné osmifinále na Australian Open nebo čtvrtfinále v Nottinghamu.

Livesport Prague Open 2024 (ženy, CZE, 267 082 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
Oksana Selechmetěvová (248.) – LAURA SAMSON (634.) 6:2, 3:6, 5:7