Natěšená šampionka z plakátů. Londýn mám opravdu ráda, libuje si Vondroušová

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Wimbledonská královna je zpět v All England Clubu! Markéta Vondroušová už vyhlíží začátek své cesty za obhajobou trofeje na nejslavnějším turnaji světa, kde loni ve finále porazila Tunisanku Uns Džábirovou. Pětadvacetiletá Češka zahájí svou misi v úterý na centrálním dvorci proti Španělce Jéssice Bouzasové (83.). „Budu se to snažit hlavně užít, což minulý rok dobře fungovalo a pomáhalo mi,“ zmínila rodačka ze Sokolova.

Bydlí ve stejném domě jako loni a v Londýně ji doprovázejí maminka i sestra. Markéta Vondroušová, jež v pátek oslavila své pětadvacáté narozeniny, neponechává před začátkem Wimbledonu nic náhodě a těší se na další tenisové dobrodružství na dokonale připraveném anglickém pažitu.

„Londýn mám opravdu ráda. Na mé narozeniny jsme jeli do města na hezkou večeři. S rodinou tady máme společně pronajatý stejný dům jako loni. Vždycky na kurtech skončíme v pět nebo v šest, takže tam jedeme, dáme si večeři a pak se snažím odpočívat, jak jen můžu,“ vyprávěla na nedělní tiskové konferenci Vondroušová.

Aktuální světová šestka si jako obhájkyně titulu může užívat spoustu privilegií. Mezi jinými má k dispozici více akreditací a také se objevuje na oficiálních turnajových plakátech.

„Jely jsme s mamkou a ségrou metrem do města. Hned jsme si to všechny fotily. Tady teď visím docela hodně. Jsou to zvláštní pocity, ale je to moc hezké,“ popsala svěřenkyně trenéra Jana Hernycha.

Senzační triumf na nejslavnějším tenisovém turnaji světa ale skromnou Češku zásadně nepoznamenal. „Nepřemýšlím o sobě jako o wimbledonské šampionce, takhle to spíš vnímají lidi kolem vás. Já o sobě přemýšlím jako o Markétě,“ vysvětlila.

Vondroušová se před travnatým grandslamem rozehrávala na pětistovce v Berlíně, kde si při ošklivém pádu poranila kyčel, a nedohrála tak osmifinále proti Anně Kalinské.

„Pár dnů jsem nehrála, ale teď se cítím dobře. Přijeli jsme sem ve středu a měla jsem tady několik skvělých tréninků. Noha drží, takže snad to bude v pohodě,“ přeje si úřadující wimbledonská královna.