Obavy zažehnány! Siniaková nastoupila k finále čtyřhry a slaví v Kantonu titul

- Jan Vojkůvka

Zdravotní obříže Kateřiny Siniakové naštěstí nebyly vážného rázu. Česká tenistka se pouhý den po skreči singlového semifinále představila v čínském Kantonu ve finále čtyřhry a spolu s čínskou tenistkou Šuaj Čang získala titul! V nedělním utkání Siniaková s Čang porazily za hodinu a sedm minut Katarzynu Piterovou a Fanny Stollarovou 6:4, 6:1.

Siniaková měla v sobotu během semifinále dvouhry proti Olze Danilovičové velké zdravotní obtíže. Kvůli nim za ní v průběhu utkání musela několikrát přispěchat zdravotnická pomoc. Když se k nevolnostem přidaly i sílící bolesti břicha, byla česká tenistka nucena v průběhu třetího setu duel vzdát.

Naštěstí se nejednalo o nic vážného a Siniaková se byla schopná připravit hned na nedělní finále čtyřhry, čímž nejlépe dala najevo, že je v pořádku a závěr sezony není nikterak ohrožen.

Siniaková a domácí Šuaj Čang se v průběhu celého týdne prezentovaly výtečnými výkony a neztratily ani jeden set. A to ani ve finále, v němž první nasazené sice prohrály třikrát podání, ale Piterové se Stollarovou prorazily servis hned sedmkrát.

Polsko-maďarské duo dokázalo klást reálný odpor pouze v prvním setu, v němž Siniaková s Čang rozhodly až brejkem v devátém gemu a následně přes brejkbol soupeřek dopodávaly. Ve druhém setu se hra Piterové se Stollarovou rozpadla a od stavu 1:1 už přibývaly hry jen na kontě česko-čínského favorizovaného páru.

Siniaková v Kantonu vybojovala svůj pátý deblový titul v této sezoně. Ve sbírce má letos grandslamové trofeje z Roland Garros a Wimbledonu a také tituly z Dubaje a Prahy. Na čele světového žebříčku navýší svůj náskok na Erin Routliffeovou už na 1615 bodů.