Siniaková bojovala se soupeřkou i vlastním tělem. Semifinále musela skrečovat

- Jan Vojkůvka

Kateřina Siniaková si finále čínského turnaje v Kantonu bohužel nezahraje. V semifinále bojovala nejen se Srbkou Olgou Danilovičovou, ale i s vlastním tělem. Kvůli zdravotním obtížím nakonec za stavu 6:4, 4:6 a 3:4 po takřka dvou a půl hodinách boje skrečovala.

Siniaková se po celou dobu utkání necítila zrovna ve své kůži. Několikrát za ní musela přijít fyzioterapeutka, v přestávkách se neustále ledovala a ztěžka dýchala. Přesto zarputile odmítala semifinále vzdát a bojovala nejen s Olgou Danilovičovou, ale i s vlastním zdravím.

V průběhu zápasu se stav české tenistky bohužel zhoršoval, kvůli čemuž jí nakonec zcela odešlo podání. K nevolnostem se navíc přidaly viditelné bolesti břicha, se kterými už nešlo v utkání adekvátně pokračovat, a nakonec se tak Siniaková ve třetím setu za stavu 3:4 se ztrátou brejku rozhodla utkání skrečovat.

K prvnímu ošetření došlo po velmi špatném vstupu Siniakové do zápasu, když prohrávala 0:3 se dvěma ztracenými servisy. Česká hráčka díky své bojovnosti úvodní dějství dokázala otočit, ale postupem času jí bylo stále hůře. Navíc ve druhém setu nedokázala na returnu ani jednou uspět a po ztrátě podání v sedmé hře se muselo jít do rozhodujícího dějství.

V něm se začala stupňovat bolest pravděpodobně břišního svalstva, kvůli čemuž Siniakové kompletně odešlo podání. Prohrála si ho hned třikrát a jen s vypětím všech sil své ztráty napravovala na returnu. Za stavu 3:4 při podání Danilovičové ale už neměla česká favoritka síly k tomu, aby v boji pokračovala a rozhodla se duel vzdát.

Pro Siniakovou je nyní nejdůležitější, aby se co nejrychleji uzdravila. Česká tenistka má startovat na Turnaji mistryň ve čtyřhře a hrát má také na finálovém turnaji Billie Jean King Cupu. Otázkou ale samozřejmě je, co přesně Kateřinu Siniakovou trápí a nakolik jsou zdravotní obtíže vážné.