Lehečka na Masters v Paříži vyfasoval těžkou váhu, Macháč začne s divokou kartou

- Jan Vojkůvka

Příští týden se v Paříži uskuteční závěrečný turnaj Masters této sezony. V Paříži se na akci kategorie ATP 1000 představí i dva čeští tenisté, kteří už znají los prvního kola. Ten byl poměrně nemilosrdný pro Jiřího Lehečku, který narazí na Brita Jacka Drapera. Tomáš Macháč začne proti divoké kartě Arthurovi Rinderknechovi.

Záludnost losu pro Lehečku spočívá v tom, že vyfasoval nejlepšího z nenasazených. Aktuální světová osmnáctka z Velké Británie se jen o jedno místečko nevešla mezi nasazené tenisty, navíc se nachází ve výborné formě.

Draper tento týden postoupil do finále pětistovky ve Vídni, když na cestě turnajem porazil i výborně hrajícího Tomáše Macháče. V semifinále si pak poradil ve dvou setech s Italem Lorenzem Musettim.

Výhodou pro Lehečku ovšem může být, že do zápasu půjde odpočinutý. Po postupu do finále v Antverpách se mu totiž tento týden nedařilo a vypadl ve švýcarské Basileji už v prvním kole. Má tak mnohem víc času na aklimatizaci v Paříži, odpočinek a přípravu na poslední turnaj Masters sezony.

Svou skvělou formu bude chtít v úspěch přetavit Tomáš Macháč. Aktuální česká žebříčková jednička totiž během posledních pěti týdnů řádila.

Čerstvě čtyřiadvacetiletý Macháč prošel do semifinále v Tokiu, následně do semifinále Masters v Šanghaji a tento týden do čtvrtfinále ve Vídni, kde po boji padl s Britem Draperem.

Los pro úvodní kolo na Masters v Paříži má Macháč poměrně dobrý. Zahraje si proti domácí divoké kartě Arthurovi Rinderknechovi, kterému se v posledních týdnech vůbec nedaří. Tento týden vypadl jednašedesátý hráč světa v kvalifikaci v Basileji, o týden dříve došel do osmifinále v Antverpách a během asijských turnajů skončil v prvním kole v Pekingu a druhém kole v Šanghaji.

O víkendu odstartovala v Paříži kvalifikace pro hlavní soutěž. V té startuje Jakub Menšík, který se pokusí rozšířit počet českých tenistů v hlavním turnaji na tři.