Češi nominovali na United Cup. Pro týmovou soutěž jsou osmí nasazení

- Jan Vojkůvka

Příští sezonu v Austrálii odstartuje už třetí ročník týmového United Cupu. Ani v dalším vydání této soutěže, která nabízí body do žebříčků a poměrně štědré prize money, nebudou chybět čeští tenisté. Ti se vešli mezi první osmičku nasazených týmů a budou doufat, že poprvé postoupí také ze základní skupiny. Jedničkami týmu budou Tomáš Macháč a Karolína Muchová.

Stejně jako v předchozích dvou ročnících, i tentokrát bude United Cup probíhat v šesti tříčlenných skupinách. Do čtvrtfinále postoupí vítězové skupin a pak dva nejlepší týmy ze druhých míst v jednotlivých městech. Hrát se budou tři skupiny v Perthu a tři skupiny v Sydney.

Český tým v minulém ročníku skončil ve skupině E na posledním místě, když prohrál zápasy s Čínou i Srbskem. Hlavními tvářemi uplynulého vydání United Cupu byli Jiří Lehečka a Markéta Vondroušová.

Pro rok 2025 jsou v nominaci českého týmu jako jedničky Tomáš Macháč a Karolína Muchová. Zasáhnout do singlů, případně do deblů, budou připraveni mezi muži také Marek Gengel a Patrik Rikl, mezi ženami pak Gabriela Knutsonová a Vendula Valdmannová.

United Cup nabídne start řady špičkových hráčů a hráček. Mezi nominovanými jsou světová jednička Iga Šwiateková (POL), trojky Coco Gauffová (USA) a Alexander Zverev (GER), pětka Jelena Rybakinová (KAZ), šestky Taylor Fritz (USA) a Jasmine Paoliniová (ITA), sedmička Čchin-wen Čeng (CHN), osmička Casper Ruud (NOR), devítka Alex De Minaur (AUS) či desítka Beatriz Haddad Maiová (BRA). Po návratu na kurty z mateřské by se měla představit také švýcarská hvězda Belinda Bencicová.

United Cup se bude hrát od 27. prosince do 5. ledna. Jedná se o první možnost, jak se v ostrých zápasech připravovat na lednové Australian Open.