Muchová je k nezastavení! V Číně vyřadila sedmičku turnaje a bude hrát o finále

- Redakce

Karolína Muchová (30.) se v závěru sezony dostává do výborné formy. Na turnaji kategorie WTA 500 v čínském Ning-pu otočila čtvrtfinále proti Anně Kalinské (12.), kterou i s dešťovou přestávkou udolala po sadách 2:6, 6:2, 6:3. Českou tenistku v zápase o druhé finále v řadě vyzve přemožitelka Barbory Krejčíkové Mirra Andrejevová (19.).

Zkušená Češka se v prvním setu tahala se soupeřkou dlouhých 52 minut, přesto uhrála jen dva gemy. Ve čtvrté hře přišla o servis, vzápětí na returnu nevyužila tři brejkboly. V závěru sady podruhé ztratila podání.

S Muchovou nevydařený set nezamával, naopak ji nakopl. V pátém a sedmém gemu vybojovala důležité brejky, vyrovnala na 1:1 na sety.

Zkraje třetí sady byl zápas kvůli dešti přerušený, tenistky se na kurt vrátily. Česká hráčka ve druhém gemu odvrátila dva brejkboly soupeřky, v páté hře získala podání Kalinské. Za stavu 5:3 podruhé v setu udeřila na returnu, díky čemuž se může těšit na třetí semifinále z posledních třech turnajů.

Karolína Muchová z posledních sedmi podniků uhrála čtyřikrát postup mezi čtyři nejlepší tenistky turnaje. Začátkem října postoupila do finále v Pekingu, na US Open hrála semifinále.

V sobotu kolem poledne nastoupí proti Andrejevové. Na sedmnáctiletou soupeřku narazí poprvé v kariéře.

WTA

Ningbo Open, Ning-po (ženy, CHN, 922 573 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
Anna Kalinská (12.) – KAROLÍNA MUCHOVÁ (30.) 6:2, 2:6, 3:6