Vedla o set a brejk. Siniaková nakonec světové jedenáctce podlehla

- Jan Vojkůvka

Kateřina Siniaková sahala na čínském turnaji v Ning-pu po velkém překvapení. V osmifinále proti nasazené pětce Darje Kasatkinové vyhrála suverénně první set 6:1 a na začátcích druhé i třetí sady se dostala do vedení s výhodou brejku. Nakonec ale po 126 minutách prohrála 6:1, 3:6, 2:6 a do čtvrtfinále nepostoupila.

Osmifinále v Ning-pu měla Kateřina Siniaková rozehrané skvěle. Po vítězství nad Magdou Linetteovou, která mimochodem před týdnem ve Wu-chanu porazila právě Darju Kasatkinovou, sahala česká tenistka po překvapivém postupu mezi nejlepší osmičku.

Duel proti světové jedenáctce rozehrála Siniaková parádně. Prvních pět gemů zápasu, byť tři z nich až po bojích přes shody, získala na svou stranu a úvodní sadu ukořistila za 34 minut. Výtečný měla také vstup do druhé sady, ve které se ujala vedení 2:1 s výhodou brejku.

Pak ale začala Kasatkinová přebírat otěže střetnutí, čtyřmi gemy skóre druhého dějství otočila a dopodávat se jí povedlo přes shodu v deváté hře.

Rozhodnout tak musel až třetí set, do něhož opět vletěla Siniaková plná elánu. Proti favorizované Rusce se dostala do vedení 2:0. Posléze však jednačtyřicátou hráčku žebříčku WTA postihla herní krize a v dalších pěti gemech uhrála pouze šest fiftýnů. Za stavu 2:5 se ztrátou dvou brejků sice bojovala o zdramatizování střetnutí a vypracovala si tři brejkboly, ale Kasatkinová si už vítězství sebrat nenechala a zápas zakončila.

Siniaková měla ve středu odpoledne nastoupit ještě do čtyřhry po boku Jekatěriny Alexandrovové, avšak česko-ruská dvojice se z turnaje odhlásila.

Zkušená česká tenistka by se nyní měla přesunout do dejiště dalšího turnaje v čínském Kantonu, kde by se měla vejít mezi nasazené tenistky. Asijskou část sezony pak zakončí za dva týdny v Hong Kongu.