Dokonalá společná premiéra. Sisková s novou parťačkou nedaly šanci americkým hvězdám

- Marek Bartošík

Anna Sisková a Angelica Moratelliová překvapily favoritky na turnaji WTA v japonské Ósace! Nově utvořená česko-italská dvojice porazila v prvním kole druhé nasazené Američanky Sofii Keninovou a Bethanii Mattekovou-Sandsovou po setech 6:1 a 6:2.

Obě Američanky jsou v Top 30 deblového žebříčku, a tak byly v utkání jasnými favoritkami. Anna Sisková s Angelicou Moratelliovou, které jsou ve stejném rankingu „až“ v osmé desítce, se však postaraly o zcela nečekaný výsledek.

Třiadvacetiletá Sisková tak americkým hvězdám stylově oplatila porážku ze druhého kola na US Open, kde spolu s Britkou Maiou Lumsdenovou podlehly Sofii Keninové a Bethanii Mattekové-Sandsové 2:6 a 1:6.

„Obě soupeřky podaly kvalitní výkon. Nečekala jsem, že Matteková-Sandsová bude hrát tak dobře. Je výborná na síti, skvěle servírovala a returnovala. Na kurtu byla určitě nejlepší,“ uznala tehdy česká tenistka.

O pouhý měsíc a půl později je ale všechno jinak. Sisková s novou parťačkou Moratelliovou řádily proti vítězkám letošních akcí v Abú Zabí a Miami na returnu, když prolomily hned pětkrát podání soupeřek. Samy zaváhaly při vlastním servisu pouze jednou, a to za stavu 6:1 a 4:1. Za rovnou hodinu bylo hotovo.

Sisková a Moratelliová narazí ve čtvrtfinále na japonské duo Nao Hibinová, Makoto Ninomijaová.

Kinoshita Group Japan Open, Ósaka (ženy, JPN, 267 082 USD, tvrdý povrch)
1. kolo čtyřhry
Moratelliová (ITA), SISKOVÁ – Keninová, Matteková-Sandsová (obě USA) 6:1, 6:2