Forma jako hrom! Gengel vyhrál patnáctý zápas v řadě a slaví třetí titul během tří týdnů

- Jan Vojkůvka

Patnácté vítězství v řadě a třetí titul během tří týdnů! Marek Gengel je v egyptském Šarm aš-Šajchu k nezastavení! Český tenista si tentokrát v nedělním finále na třetím po sobě jdoucím turnaji poradil s Němcem Robertem Strombachsem, kterého v souboji o titul porazil za hodinu a 25 minut po setech 6:4, 7:6(0).

Gengel se do egyptského letoviska vypravil ke konci září a od té doby vyhrává jeden zápas za druhým. Po prvních dvou turnajích, na kterých shodně ztratil po jednom setu, jeho výkony tento týden vygradovaly. V průběhu pěti zápasů totiž neztratil ani jednu sadu a dokráčel si pro třetí titul v řadě.

Již patnácté vítězství za sebou si připsal v nedělním finále, v němž se postavil proti turnajové čtyřce, lotyšsko-německému tenistovi Robertovi Strombachsovi, jehož porazil ve finále už před týdnem. V minulém souboji o titul k vítězství potřeboval tři sady, tentokrát to zvládl ve dvou setech a za pouhých 85 minut.

V prvním setu nasazená trojka nepovolila soupeři ani jeden brejkbol a rozhodla brejkem v osmém gemu. Do druhé sady pak Gengel vstoupil rychlým brejkem v prvním gemu, načež ale udeřil také Strombachs, který se na returnu prosadil hned v další hře.

V dalším průběhu druhého dějství si oba hráči drželi podání až do rozhodujícího tiebreaku. V něm český tenista soupeře doslova rozebral a deklasoval 7:0, čímž finálové utkání ukončil.

Pro Gengela se jedná již o čtrnáctý singlový titul na okruhu ITF, z toho třináctý v Šarm aš-Šajchu. V této sezoně pak vyhrál svou šestou trofej, což se významně promítne i do pořadí českého hráče ve světovém žebříčku. Za dva týdny by měl figurovat okolo 345. místa.

Devětadvacetiletý Gengel by rád ze své formy těžil i v dalších týdnech. Pokud se nerozhodne z důvodu náročného programu odhlásit z některého z turnajů, měl by v příštích dvou týdnech absolvovat v Šarm aš-Šajchu dva turnaje vyšší kategorie, tzv. pětadvacítky, kde se hraje o více bodů do žebříčku. Na přelomu října a listopadu je pak přihlášen ještě na jednu patnáctku v egyptském letovisku, tedy na turnaj stejné kategorie, který si v uplynulých týdnech třikrát podmanil.