Muchová vypráskala Bucsaovou za 70 minut! Vítězství oslavila kanárem

- Jan Vojkůvka

Suverénní výkony Karolíny Muchové na turnaji WTA 1000 v Pekingu měly ve středu své pokračování. Česká tenistka si v osmifinále připsala další jednoznačné vítězství, když Španělku Cristinu Bucsaovou rozdrtila za 70 minut hry po setech 6:2, 6:0. V dalším kole si zahraje se světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou.

Čtyři zápasy, jen dvanáct prohraných gemů. Karolína Muchová se po Anně Blinkovové (6:1, 6:1), Jüe Jüan (6:3, 6:1) a Jaqueline Cristianové (6:1, 6:3) na dvorci příliš nezdržela ani v utkání s Cristinou Bucsaovou. Za celý zápas dokonce nečelila ani jednomu brejkbolu, zatímco sama si vypracovala hned třináct příležitostí na returnu.

Bucsaová kladla určitý odpor pouze v prvním setu, do něhož vstoupila ztraceným podáním, ale v jehož průběhu si alespoň dvakrát podržela servis. A to i ve třetím gemu, v němž Muchová neproměnila ani jeden ze šesti brejkbolů a Španělka nakonec podání uhájila po neskutečných devíti shodách.

Česká favoritka, která v prvním setu zapsala brejk ještě v páté hře, posléze ve druhém dějství dominovala a soupeřce uštědřila kanára. V kombinaci s úvodní sadou získala sedm her v řadě a zápas ukončila po hodině a deseti minutách.

Dominantní výkony Muchové v Pekingu jsou důležité nejen kvůli pořadí ve světovém žebříčku, v němž útočí na návrat do první čtyřicítky, ale také z hlediska ušetřených sil do dalších zápasů a turnajů.

Ve čtvrtfinále v Pekingu přitom bude Muchová potřebovat skutečně hodně energie a tenisových kvalit. Narazí totiž na světovou dvojku Arynu Sabalenkovou. S jednou z nejlepších ranařek současnosti má z minulé sezony pozitivní bilanci, když ji porazila ve dvou náročných třísetových bitvách.