Demolice za 62 minut! Muchová začala v Pekingu téměř dokonalým výkonem

- Marek Bartošík

Karolína Muchová (49.) vstoupila do tisícovky v čínském Pekingu suverénním způsobem. Semifinalistka posledních dvou ročníků US Open deklasovala na úvod za 62 minut dvakrát 6:1 Annu Blinkovovou (78.). Trápící se Rusce uštědřila česká favoritka desátou porážku v řadě.

Dosud pouze jednou se Karolína Muchová objevila na turnaji v Pekingu. V roce 2019 tam po boji podlehla hned v úvodním kole americké hvězdě Madison Keysové. Při své druhé účasti měla česká tenistka o poznání přijatelnější los a toho naplno využila!

Osmadvacetiletá Muchová drtila Annu Blinkovovou jedním vítězným úderem za druhým, nakonec jich nastřádala hned 26 oproti pouhým šesti nevynuceným chybám. Zápas uzavřela nechytatelným forhendem po čáře.

Česká reprezentantka si v utkání vypracovala jedenáct brejkbolů, pět jich proměnila. Své soupeřce nabídla při vlastním podání jedinou příležitost k brejku, tu odvrátila za stavu 2:1 ve druhém setu stylově esem.

Drtivá je i bilance získaných fiftýnů: Muchová jich ukořistila 59, Blinkovová jen 29!

„Byl to solidní zápas, hrála jsem tak, jak jsem chtěla. Jsem za to šťastná. Od turnaje nemám žádná očekávání. Jsem ráda, že jsem zpátky. Je hezké tady být a všechny znovu vidět,“ uvedla v rozhovoru na kurtu Muchová.

Její soupeřkou ve druhém kole bude domácí Číňanka Jüe Jüan (41.), která je na China Open nasazenou třicítkou.

China Open, Peking (ženy, CHN, 8 955 610 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
Anna Blinkovová (78.) – KAROLÍNA MUCHOVÁ (49.) 1:6, 1:6