Čtyřhra v Pekingu: Siniaková má stejnou parťačku, Muchová hraje se španělskou hvězdou

- Marek Bartošík

Na turnaji kategorie WTA 1000 v Pekingu se v soutěži čtyřhry objeví pouze dvě české tenistky. Světová deblová jednička Kateřina Siniaková bude plnit spolu s Američankou Taylor Townsendovou roli druhých nasazených. Karolína Muchová naskočí do párové disciplíny po boku španělské hvězdy Pauly Badosaové.

Kateřina Siniaková pokračuje i na prestižním turnaji v Pekingu ve spolupráci s Taylor Townsendovou. Česko-americká dvojice letos opanovala Wimbledon a zahrála si semifinále na US Open nebo čtvrtfinále v Římě a Cincinnati.

Siniakovou a Townsendovou čekají v prvním kole velmi obtížné soupeřky: Ukrajinky Ljudmila Kičenoková a Marta Kosťuková. Zatímco Kosťuková je především skvělou singlistkou a členkou Top 20, Kičenoková nedávno opanovala deblové US Open po boku Jeleny Ostapenkové a v žebříčku vyskočila na pozici světové trojky.

Kromě Siniakové se do pekingské čtyřhry přihlásila ještě Karolína Muchová, která se jinak věnuje hlavně singlové disciplíně. Semifinalistka nedávného US Open si vyzkouší spolupráci s bývalou světovou dvojkou Paulou Badosaovou, jež na newyorském grandslamu pronikla až do čtvrtfinále.

Jejich soupeřkami v úvodním kole budou deblové specialistky Kazachstánka Anna Danilinová a Irina Chromačovová z Ruska. Obě jsou členkami Top 40 deblového žebříčku.

Roli nasazených jedniček na China Open plní Kanaďanka Gabriela Dabrowská a Novozélanďanka Erin Routliffeová. Soutěže se účastní celkem 32 párů, je tedy pětikolová. Na vítěznou dvojici čeká odměna 1000 bodů do žebříčku a 447 300 amerických dolarů (cca 10 milionů korun).

Kompletní los naleznete ZDE.