Turnaj mistrů zná dalšího účastníka, Alcaraz se kvalifikoval třetím rokem po sobě

- Filip Lefenda

Carlos Alcaraz se stal třetím jistým účastníkem letošního Turnaje mistrů. Závěrečné akce sezony pro osm nejlepších tenistů se jednadvacetiletý Španěl zúčastní podruhé. Při loňské premiéře došel v italském Turíně do semifinále. V roce 2022 ho o možnost startu připravilo zranění.

Někdejší světové jedničce Alcarazovi patří v současnosti na žebříčku ATP třetí pozice. Triumfovat letos dokázal na všech površích. V březnu ovládl prestižní betonovou tisícovku v Indian Wells. O necelé tři měsíce později se radoval z vítězství na antukovém Roland Garros. V polovině července pak obhájil titul na travnatém Wimbledonu.

Aktuálně již čtyřnásobný grandslamový vítěz naposledy dotlačil v německém Berlíně tým Evropy k triumfu na Laver Cupu. Coby debutant řídil nedělní obrat z 4:8 na konečných 13:11. V rozhodujícím singlu porazil Alcaraz 6:2 a 7:5 Taylora Fritze ze Spojených států. Ve stejný den urval pro zástupce starého kontinentu tři body i v deblu po boku Nora Caspera Ruuda.

Také letos se Turnaj mistrů uskuteční v Turíně, a sice ve dnech 10. až 17. listopadu. Již dříve si místenku zajistili loňský finalista Ital Jannik Sinner a Alexander Zverev z Německa, šampion z let 2018 a 2021.