ATP Peking a Tokio: Macháč vyzve počtvrté Australana, příznivý los pro Lehečku

- Marek Bartošík

Na začínajících turnajích kategorie ATP 500 v Asii se představí také elitní čeští tenisté. Jiří Lehečka bude usilovat o kvalitní výsledek na nabité pětistovce v Pekingu. Do Tokia zamířil Tomáš Macháč a také deblový specialista Adam Pavlásek.

Ačkoliv je Jiří Lehečka (37.) nenasazený, dočkal se pro úvodní kolo China Open v Pekingu velmi přijatelného losu. Jeho soupeřem bude španělský antukář Pedro Martínez (42.). V potenciálním druhém kole číhá světová desítka Grigor Dimitrov z Bulharska.

Lehečku může v hlavní soutěži pekingského turnaje doplnit ještě teenager Jakub Menšík (60.), který odehraje ve středu finálové kolo kvalifikace proti Francouzovi Arthurovi Rinderknechovi (66.).

Dva čeští daviscupoví reprezentanti si vybrali tokijskou akci Kinoshita Group Japan Open Tennis Championships. Tomáš Macháč (34.) vyfasoval na úvod Australana Alexeie Popyrina (23.), se kterým letos prohrál v Montréalu i na Davis Cupu ve Valencii (tam skrečoval už ve druhém gemu). Jedinou výhru proti australskému dlouhánovi zapsal předloni v Indian Wells.

Jestliže by Macháč v prvním utkání uspěl, vyzval by v osmifinále buď Američana Tommyho Paula (13.), nebo Itala Mattea Arnaldiho (33.). Tenista z Berouna kromě toho absolvuje v Tokiu i čtyřhru po boku Brita Jacka Drapera, začnou proti Rakušanovi Alexanderovi Erlerovi a Nizozemcovi Matwéovi Middelkoopovi.

V deblovém pavouku nechybí ani Adam Pavlásek, který si vyzkouší poprvé spolupráci s Nizozemcem Jeanem-Julienem Rojerem. V prvním kole se střetnou s Uruguaycem Arielem Beharem a Američanem Robertem Gallowayem.

Právě Behar byl parťákem Pavláska od loňského května do letošního července a výrazně mu pomohl k průniku na elitní turnaje. Společně si zahráli dvě grandslamová čtvrtfinále (Wimbledon, Australian Open) a dvě finále na podnicích ATP (Antverpy, Madrid).

Kompletní los turnaje v Pekingu naleznete ZDE.
Kompletní los turnaje v Tokiu naleznete ZDE.