Ještě nekončí. Bývalý vítěz US Open bude poprvé od října 2022 hrát o titul

- Redakce

Bývalý třetí singlista světa Marin Čilič (373.) ještě nepatří do starého železa. Pětatřicetiletý tenista se po dvou letech objeví ve finále turnaje kategorie ATP, v čínském Chang-čou bude usilovat o první trofej po třech letech.

Čilič poslední finále odehrál v říjnu 2022. Na podniku v Tel Avivu tehdy padl s Novakem Djokovičem po setech 3:6, 4:6. Do konce minulé sezony absolvoval jen pět turnajů, vinou zdravotních problémů se do tenisového kolotoče vrátil až letos.

Fanoušci mohli chorvatského tenistu spatřit na Australian Open nebo v Buenos Aires. Větší díru do světa neudělal ani na challengerových turnajích. Velkého výsledku dosáhl až na podniku kategorie ATP 250 v čínském Chang-čou.

Z turnaje poslal domů například japonskou dvojici Jošihito Nišioka (59.), Jasutaka Učijama (136.). V semifinále čelil Brandonu Nakashimovi (36.).

Bývalý vítěz US Open v prvním setu získal úvodní brejk v devátém gemu, vzápětí ukončil sadu při vlastním podání. Ve druhém dějství rozhodovala zkrácená hra, ve které Čilič prohrával 2:4 a 4:6. Odvrátil však dva setboly, poslední čtyři míčky zápasu patřily právě zkušenějšímu tenistovi.

Marin Čilič se o první trofej od října 2021, kdy triumfoval v Petrohradu, utká s domácím Č'-čenem Čangem (43.). Deblový spoluhráč Tomáše Macháče na turnaji plní roli nasazené šestky. Ve finále podniku kategorie ATP si zahraje poprvé v kariéře.