První titul od roku 2022! Kučmová se senzační finalistky nezalekla a finále ovládla

- Jan Vojkůvka

Čtyřiadvacetiletá Aneta Kučmová (316.) předvedla ve finále turnaje ITF ve francouzském městě Nogent-sur-Marne suverénní výkon a vybojovala první turnajovou trofej od roku 2022! Nasazená jednička zvítězila nad německou kvalifikantkou, teprve patnáctiletou Mariellou Thammovou (1136.) za 71 minut hry 6:3, 6:1.

Česká tenistka, které se letos po boku Niky Radišičové povedlo ukořistit hned tři deblové tituly na okruhu ITF, v singlu dlouho nedokázala navázat na své tři trofeje z roku 2022. Svými výkony přitom nebyla daleko od úspěchu, letos byla například ve finále ve Starých Splavech či v semifinále v německém Horbu a Přerově.

Na kýženou trofej si ale musela počkat do antukového podniku v Nogent-sur-Marne, kde tento týden předváděla výborné výkony a za celý turnaj ztratila pouze jeden set v úvodním kole s Yasmine Kabbajovou.

Výkonnost Kučmové v průběhu týdne rostla a vše vygradovalo v semifinále, v němž povolila Italce Enole Chiesaové pouhé dva gemy. Výraznou favoritkou pak byla Češka také ve finále, v němž na ni čekala teprve patnáctiletá kvalifikantka Mariella Thammová, doslova senzační finalistka francouzského turnaje.

Zápas se však přeměnil v podstatě na tah na jednu branku. Kučmová na dvorci vládla, připsala si hned pět brejků, přičemž soupeřce povolila jen jeden. A za hodinu a jedenáct minut mohla zvednout ruce nad hlavu ve vítězném gestu.

Kučmové triumf v Nogent-sur-Marne výrazně pomůže. V příštích týdnech totiž bude odepisovat body za turnaje z minulé sezony. Zisk bodů za titul ve Francii zamezí nějakému významnějšímu žebříčkovému propadu. Navíc si před dalšími letošními akcemi zvedla tolik potřebné sebevědomí.