VIDEO: Elegance a kvalita přetrvávají! Federer si zatrénoval na Laver Cupu

- Marek Bartošík

Ještě před pátečním začátkem týmového Laver Cupu vyzkoušel kvalitu kurtu v berlínské Uber Areně fenomenální Roger Federer. Švýcarský elegán si zatrénoval se dvěma mladými nadějemi. A jak jde vidět ze zveřejněných videí, základní tenisové údery má i dva roky po ukončení aktivní kariéry stále v ruce!

Na sociálních sítích se v posledních 24 hodinách objevilo několik videí, která zahřejí u srdce miliony fanoušků Rogera Federera. Dvacetinásobný grandslamový vítěz na nich předvádí své technicky dokonalé údery: čopovaný bekhend, forhend, smeč i klasický liftovaný „jednoručák“.

Přání fanoušků, aby se třiačtyřicetiletý Federer objevil na berlínském Laver Cupu alespoň ve čtyřhře, se však nesplní. Fenomenální Švýcar vyrazil na kurt „pouze“ odprezentovat svou novou raketu Wilson RF 01.

„Ve skutečnosti jsem teď docela hrál. Hlavně od chvíle, kdy jsme představili raketu RF 01. Tenis si užívám. Hraji s mou rodinou a kamarády, je to dobrá zábava,“ vyjádřil se pro oficiální web Laver Cupu legendární Švýcar.

Federer ukončil kariéru po vleklých zdravotních problémech na Laver Cupu 2022 v Londýně, kde absolvoval čtyřhru po boku svého velkého španělského rivala a kamaráda Rafaela Nadala.

Rodák z Basileje má ve své bohaté sbírce 103 singlových trofejí z elitního okruhu včetně 20 grandslamů. Na pozici světové jedničky strávil celkem 310 týdnů. V roce 2014 ovládl se švýcarským týmem Davis Cup. Na olympijských hrách získal zlatou medaili ze čtyřhry (Peking 2008) a stříbrnou ze dvouhry (Londýn 2012).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Wilson Tennis (@wilsontennis)