Dál to nejde. Hvězdná Tunisanka si dává od tenisu pauzu, věnovat se chce charitě

- Filip Lefenda

Bývalá světová dvojka Uns Džábirová už se v letošním roce na kurtech neobjeví. Třicetiletá Tunisanka, jíž v posledních měsících trápily problémy s ramenem, předčasně ukončila sezonu. Během ní se potýkala i s bolavým operovaným kolenem či nemocemi.

„Tento rok byl pro mě extrémně náročný. Jako sportovec vím, že léčba je součástí cesty. Vzhledem k mému přetrvávajícímu zranění ramene jsme společně s lékařským týmem učinili těžké rozhodnutí ve zbytku sezony na okruhu nepokračovat,“ informovala majitelka pěti singlových titulů z okruhu WTA na svých sociálních sítích.

Poprvé od roku 2020 tak zakončí hvězdná Afričanka tenisový ročník bez zisku jediného titulu. Na žádném z letošních turnajů nedošla dále než do čtvrtfinále. Nedařilo se jí ani na oblíbeném Wimbledonu, kde si zahrála v předešlých dvou letech shodně finále. Letos se poroučela už ve třetím kole po porážce s Ukrajinkou Svitolinovou.

Následně se Džábirová po téměř měsíční pauze na poslední chvíli odhlásila z turnaje ve Washingtonu. Předtím vynechala ze zdravotních důvodů i olympiádu v Paříži. Poslední letošní zápis zaznamenala 7. srpna na tisícovce v Torontu, kde hned v prvním kole schytala debakl 3:6 a 1:6 s Japonkou Ósakaovou. Nepředstavila se tedy ani na US Open, kde jí předloni jen těsně utekl titul.

Během rekonvalescence se chce Džábirová věnovat charitativní činnosti a zasadit se o změny ve světě. „Děkuji za veškerou podporu. Už se nemohu dočkat toho, až se vrátím silnější. Uvidíme se opět příští rok v Austrálii,“ vzkázala svým příznivcům aktuálně 22. tenistka světového pořadí.