Sinner ještě nemá vyhráno. WADA má prodlouženou lhůtu pro odvolání, případ studuje

- Jan Vojkůvka

Světová antidopingová agentura (WADA) podle informací stále studuje dokumenty k případu dopingu italského tenisty Jannika Sinnera. Zatímco standardní lhůta pro odvolání je 21 dnů, WADA může využít dvojnásobek času a případem se nadále zabývá. Sinner tedy stále nemá definitivní jistotu, že se nebude muset hájit před sportovní arbitráží v Lausanne.

WADA se v úterý s agenturou Associated Press podělila o podrobnosti týkající se lhůty pro podání odvolání, z nichž vyplývá, že Světový antidopingový kodex – celosvětový soubor pravidel pro mezinárodní sporty – dává agentuře se sídlem v Montréalu čas na podání odvolání v případu Sinnera nejméně do konce září.

WADA a Italská antidopingová agentura Nado Italia jsou jediné dvě agentury, které mohou napadnout rozhodnutí nezávislého tribunálu, který 20. srpna oznámila Mezinárodní agentura pro tenisovou integritu (ITIA). V prohlášení bylo sděleno, že se Sinner úmyslného dopingu nedopustil a nebude čelit žádným budoucím sankcím.

Sinner byl v březnu dvakrát pozitivně testovaný na anabolický steroid klostebol, jenž se mu údajně do těla dostal z rukou jeho fyzioterapeuta při masážích a ošetřování. Jelikož v Sinnerových vzorcích bylo stopové množství této látky, tak byla světová jednička nezávislým tribunálem omilostněna a ITIA se rozhodla, že se proti verdiktu neodvolá.

Přestože se v tu chvíli zdálo, že tím celý případ končí, tak nejnovější informace hovoří o tom, že poslední slovo může mít WADA. Sinner tedy stále nemá vyhráno, byť původní lhůta pro odvolání už vypršela.

„Lhůta pro podání odvolání k CAS je 21 dní ode dne, kdy odvolávající se strana obdržela odůvodněné rozhodnutí,“ uvádí se v pravidlech agentury pro bezúhonnost tenisu. WADA ovšem má dalších 21 dní na podání odvolání k Mezinárodní sportovní arbitráži ve švýcarském Lausanne.