Jeden odhlásila, na druhý se nepřihlásila. Nosková vynechá velké čínské turnaje

- Jan Vojkůvka

Devatenáctiletá Linda Nosková se na nadcházejících velkých turnajích v Pekingu a Wu-chanu nepředstaví. Česká tenistka se rozhodla z tisícovky v Pekingu odhlásit a na další tisícovku ve Wu-chanu, kam byla zveřejněna startovní listina až tento týden, se vůbec nepřihlásila.

Hrát na prestižních turnajích WTA 1000 je pro hráčky důležité nejen z hlediska vysokých prize money, ale zejména kvůli spoustě bodům, které se na těchto akcích rozdávají. Linda Nosková se však rozhodla obě velké čínské akce vynechat.

Česká tenistka prozatím nezveřejnila žádné informace o tom, jestli ji trápí nějaké zdravotní obtíže. Je však vysoce pravděpodobné, že právě zranění stojí za jejím rozhodnutím v Číně nehrát. V ohrožení může přitom být celá asijská šňůra, která obsahuje i další turnaje v Číně, nebo také akce v Japonsku.

Nosková začala betonovou část sezony v polovině srpna. V Cincinnati skončila hned v prvním kole, načež však vyhrála svůj první titul na okruhu WTA na akci v mexickém Monterrey. Na US Open však skončila v prvním kole dvouhry i čtyřhry.

Po newyorském grandslamu se měla vrátit na kurty poslední zářijový týden v Pekingu, z tohoto turnaje se však tento týden odhlásila. Akce ve Wu-chanu se pak hraje od 7. října a světová sedmadvacítka ve startovní listině schází.