Karolína Plíšková je po operaci. Pro návrat na kurty udělám vše, hlásí

- Michal Hladký

Tři výměny a konec. Skreč Karolíny Plíškové v úvodním gemu 2. kola US Open nevěstila nic dobrého. A nutnost dlouhé pauzy se potvrdila, bývalá světová jednička o pár dní později podstoupila operaci šlach v levém kotníku.

„Měla jsem potíže s kotníkem už posledních pár měsíců. Dávali jsme tam nějaké injekce, které ale moc nezabraly, i když to nebylo tak špatné. Ve třetím bodu utkání jsem si kotník trochu vyvrkla, nemáme teď k tomu ale žádné informace,“ řekla Karolína Plíšková poté, co byla nucena skrečovat utkání s Italkou Jasmine Paoliniovou.

Od 2. kola amerického grandslamu uběhl necelý týden a rodačka z Loun zveřejnila na svých sociálních sítích zdravici z nemocničního lůžka.

„Jsem ráda, že se s vámi mohu podělit o informaci, že jsem úspěšně podstoupila operaci šlach v levém kotníku. Udělám vše pro to, abych se mohla co nejdříve vrátit na tenisové kurty. Zdraví je ale samozřejmě na prvním místě,“ uvedla Plíšková.

Dvaatřicetiletá česká tenistka v letošní sezoně dosáhla na několik zajímavých výsledků. Podmanila si dvěstěpadesátku v rumunské Kluži, do finále pak prošla i v britském Nottinghamu. Výrazně o sobě dala vědět na tisícovce v Dauhá, kde dokráčela do semifinále.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Karolina Pliskova (@karolinapliskova)