VIDEO: Precizní ruka i dokonalý přehled. Muchová v osmifinále opět kouzlila

- Jan Vojkůvka

Pestrý celodvorcový tenis, to je hlavní zbraň Karolíny Muchové, která tím zároveň baví tenisové nadšence. V průběhu US Open opět předvádí výkony, které ji loni vynesly až do elitní světové desítky a pomáhá si znovu velkou variabilitou úderů i čtením hry. I proto v podstatě přejela v osmifinále Jasmine Paoliniovou dvakrát 6:3 za pouhých 69 minut.

Italka Paoliniová prožívá životní sezonu. Na posledních dvou grandslamech se dostala do finále a dlouhodobě ukazuje, že se pevně usadila v užší světové špičce. Jakmile ale narazila na osmadvacetiletou Muchovou, stal se z ní v podstatě jen komparz.

I přes slušný vstup do zápasu, který měl ovšem příčinu v menších obtížích Muchové s očima, což vyřešila po zásahu fyzia, se v duelu příliš nechytala. Češka totiž aplikovala takový herní styl, na který dokážou odpovědět jen skutečně ty nejlepší hráčky světa.

Jak utkání postupovalo, Muchová se rozjížděla. První set zakončila šňůrou pěti gemů, druhý set pro změnu ziskem čtyř her v řadě. Pomohla si celkem 17 vítěznými údery, z nichž některé jsou skutečně bravurní. Ať už šlo o její precizní práci u sítě, nebo dokonalý přehled o dění na dvorci, který využila k jedovatým úderům podél lajn.

Na sestřih těch nejlepších úderů a celého zápasu se můžete podívat v přiložených videích.