Fantastický obrat. Šebestová otočila stav 0:6, 1:4 a vyřadila nasazenou dvojku

- Redakce

Úspěšné čtvrtfinále na patnáctce v polském městě Bílsko-Bělá prožila Ivana Šebestová (769.). Třiadvacetiletá česká teniska si poradila s domácí nasazenou dvojkou Valerijí Oljanovskou (604.), kterou udolala po sadách 0:6, 7:5, 6:2. Šebestová přitom prohrávala 0:6 a 1:4.

Ivaně Šebestové se úvodní sada nevydařila, při vlastním podání uhrála jen čtyři míčky. Za pouhých 24 minut hry schytala nepopulárního kanára.

S Češkou to vypadalo bledě i ve druhém setu, ve kterém čelila stavu 1:4. V té době už neměla moc co ztratit. Možná i díky tomu celé utkání nakonec vyhrála.

V šestém gemu prostřední části odvrátila brejkbol Polky, o chvíli později poprvé uspěla na returnu. Následně dokonce otočila na 5:4 a šla podávat. Sadu ještě nezískala, díky brejku v dlouhém jedenáctém gemu a následné úspěšné hře na servisu přesto vybojovala rozhodující dějství. 

Třetí set už byl výhradně v režii české tenistky. Rychle se ujala vedení 5:1, v šestém gemu na returnu nevyužila dva mečboly. Po čisté hře při vlastním podání už ale slavila postup do semifinále.

O postup do finále si někdejší 500. singlistka světa zahraje podruhé v řadě. V sobotu ji čeká třetí nasazená Klaudija Bubelyteová (618.).

W15 Bílsko-Bělá (ženy, POL, 15 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
IVANA ŠEBESTOVÁ (769.) – Valerija Oljanovská (POL, 604.) 0:6, 7:5, 6:2