První výhra s hvězdným parťákem. Tuhle nabídku jsem musel přijmout, ví Pavlásek

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Zatímco loni hrál Adam Pavlásek na US Open po boku Uruguayce Ariela Behara, letos je jeho parťákem Ivan Dodig. Hvězdný Chorvat má zkušeností na rozdávání, na grandslamech triumfoval třikrát v mužské čtyřhře a čtyřikrát v mixu. O to víc Pavláska potěšilo, když se mu devětatřicetiletý Dodig během letošního Wimbledonu ozval.

„Byla to rána z čistého nebe,“ spokojeně přiznává devětadvacetiletý Adam Pavlásek. „Na Wimbledonu jsme s bývalým parťákem Arielem Beharem prohráli ve čtvrtek první kolo a v sobotu se mi Ivan ozval, že skončil spolupráci s Austinem Krajicekem a že hledá někoho na delší dobu. Říkal, že mě sleduje už od loňska, což mě potěšilo,“ líčil po postupu do druhého kola US Open.

Velezkušený Dodig si s Krajicekem zahrál ještě na konci března finále na Masters v Miami, poté se jim ale přestalo dařit. Podobně Pavlásek s Beharem dokráčeli zkraje května až do finále tisícovky v Madridu, jenomže pak museli vytrpět šňůru sedmi porážek. Ta se završila právě na Wimbledonu.

„Byla to nabídka, kterou jsem musel přijmout,“ vrátil se k důležité wimbledonské sobotě Pavlásek. „Ivan je hráč Top 20 se třemi grandslamy. Tak jsem zavolal parťákovi (Arielovi Beharovi) a řekl jsem mu, ať se nezlobí, ale že taková šance už nemusí nastat. Je to prostě byznys. On to vzal a situaci naprosto chápal. Rozešli jsme se v dobrém, podali jsme si ruce.“

Pavlásek s Dodigem poprvé spojili síly minulý týden ve Winston-Salemu, kde vypadli v prvním kole s kvalitními deblisty Jamiem Murraym a Johnem Peersem. Na US Open už se dočkali prvního vítězství, když v úvodním kole přehráli 6:3 a 6:4 americké duo Christian Harrison, Vasil Kirkov.

„Utkání bylo nahoru dolů, podmínky jsou tady obecně jiné. Všichni dávají hodně dvojchyb, což je zvláštní. Ve druhém setu jsme prohrávali 1:4, pak jsme se hlavně na returnu zvedli. Náš výkon bych označil jako bojovný,“ zhodnotil Pavlásek, který je díky Dodigovi na grandslamu poprvé mezi nasazenými.

A v čem svého nového parťáka především obdivuje? „Je strašně silný na returnu,“ okamžitě reagoval český deblista. „Sám Ivan říká, že to je jeho největší zbraň. Byl v Top 30 v singlu. Samozřejmě k tomu patří, že něco zkazí. Ale jeho procentuální úspěšnost na returnu je neskutečná. A na kurtu má přehled, přesně ví, co kdy udělat. Má intuici, která mi ještě trochu chybí.“

V dalším kole čekají na Pavláska s Dodigem, kteří jsou čtrnáctým nejvýše nasazeným párem, Kolumbijec Nicolás Barrientos a Tunisan Skander Mansouri.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ivan Dodig (@ivan_dodig)

US Open, New York (USA, 75 000 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo čtyřhry mužů
I. Dodig (CRO), PAVLÁSEK – C. Harrison, Kirkov (oba USA) 6:3, 6:4