Příliš dobrá Rumunka. Silné stránky mi nefungovaly, lituje Krejčíková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Není častým jevem, aby měly obě tenistky v utkání více vítězných úderů než nevynucených chyb. Na tento poměr dosáhly ve druhém kole Barbora Krejčíková (27:24) i její rumunská soupeřka Elena-Gabriela Ruseová (28:15), která si po životním výkonu připsala vítězství 6:4, 7:5 a premiérově postoupila do třetího kola grandslamu. Naopak česká hvězda musela navzdory vedení 5:3 ve druhé sadě skousnout porážku mnohem dříve, než se od ní jako od nasazené osmičky a jedné ze spolufavoritek turnaje čekalo.

Kde vám zápas proti rumunské kvalifikantce utekl?
Asi se lámal ve druhém setu, kdy jsem ji brejkla a poté jsme hrály dlouhý gem na 5:3. Získávala jsem tam výhodu. Ona pak dobře zaservírovala, mě podání za stavu 5:4 nepodrželo. Pak mi to už uteklo. Silné stránky mi dnes nefungovaly. Na ní bylo znát, že je to už její pátý zápas na turnaji.

Jak náročná je vaše pozice, kdy se na vás chtějí soupeřky po Wimbledonu vytáhnout?
Už jsem si tu pozici jednou vyzkoušela (po triumfu na Roland Garros na 2021, pozn. red.). Myslím, že jsem hrála lépe než v prvním kole. Měla jsem více winnerů než nevynucených chyb, ale ona na tom byla ještě lépe. Mrzí mě, že to nevyšlo, že jsem skončila ve druhém kole, i když je to lepší než vloni. Tak alespoň nějaká pozitiva.

V průběhu sezony jste zápasila se zraněními i nemocí, přišla jste o spoustu turnajů. Jak se cítíte nyní?
Tak normálně. Už jsem se asi cítila líp, nejsem zraněná, že bych nemohla hrát, což je důležité. Ale dneska vám říkám, že se cítím dobře, a jak to bude zítra, nevím. Věřím, že maličkosti, které mám, zvládnu opravit. A sezonu bych si přála dojet na vysoké úrovni.

V New Yorku vás ještě čeká smíšená čtyřhra po boku elitního deblisty Matthewa Ebdena…
Těším se, že si zahraju s novým parťákem. Doufám, že se nám bude dařit a že si naše hry sednou. Je to nová kapitola. Mix hraju ráda. Většinou je to o chlapovi, takže se těším, že mě někdo potáhne.

Vzhledem k vašemu wimbledonskému triumfu máte prakticky jistou účast na Turnaji mistryň. Už ho pomalu vyhlížíte?
Účast zatím jistou úplně nemám. Záleží, kdo tady vyhraje poslední grandslam roku. Nedívala jsem se tak daleko. Snažím se připravovat a dál na sobě pracovat. Ještě mě čekají turnaje v Asii a dlouhá část sezony, než přijde Turnaj mistryň. Byla bych moc ráda, kdybych se tam dostala a hrála.

Přichází pro vás v úvahu po Turnaji mistryň v Saúdské Arábii i Pohár Billie Jean Kingové v Málaze?
Reálné to je, jelikož ráda reprezentuju. Bude záležet na tom, jak se budu na konci sezony cítit a jak na tom budu zdravotně. Asi podle toho uděláme v mém týmu rozhodnutí.

US Open, New York (USA, 75 000 000 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry žen
BARBORA KREJČÍKOVÁ (8.) – Elena Gabriela Ruseová (ROU, 122.) 4:6, 5:7