Po pauze rovnou na grandslam. Dělám vše, abych byla připravená, řekla Krejčíková

- Jan Vojkůvka

Wimbledonská šampionka Barbora Krejčíková se v pondělí vrátí na tenisové kurty. Na US Open odehraje zápas prvního kola se Španělkou Marinou Bassolsovou Riberovou poté, co si po olympijských hrách vzala několikatýdenní volno, které věnovala tréninku a regeneraci po náročném programu předchozích týdnů.

Aktuální česká tenisová jednička Barbora Krejčíková se do New Yorku vydala s předstihem, aby si zvykla na tamní podmínky a před závěrečným grandslamem sezony ještě pořádně potrénovala. Pozici na US Open přitom nebude mít vůbec snadnou. Jako vítězka červencového Wimbledonu patří ke spolufavoritkám také v New Yorku. A to není nikdy jednoduché.

Česká tenistka ovšem věří, že po důkladném odpočinku může plná sil opět zaútočit na kvalitní výsledek. „Jsem šťastná, že jsem už tady. Užívám si to tu,“ usmívala se na tiskovce před startem US Open. „Trénuji a na kurtu se cítím dobře. Cítím a doufám, že se každým tréninkem zlepšuji. Také si zvykám na všechno, co je tu nové.“

Osmadvacetiletá Češka, která loni na US Open skončila hned v prvním kole, se rozhodla k tak trochu unikátní přípravě na závěrečný grandslam sezony. Místo toho, aby hrála tradiční severoamerické turnaje, tak se rozhodla odpočívat a trénovat.

Důvodem k tomuto kroku byl náročný program uplynulých týdnů. Krejčíková v červenci vyhrála Wimbledon, na kterém absolvovala několik dlouhých a náročných zápasů, načež se přesunula na antukový turnaj do Prahy, kde odehrála po boku Kateřiny Siniakové čtyřhru. Tuto čtyřhru, která byla přípravou před olympijskými hrami, duo K+S vyhrálo, načež okamžitě po vyhraném finále následoval přesun na letiště a let do Paříže.

Na turnaji pod pěti kruhy pak Krejčíková odehrála další čtyři singlové zápasy, k nimž přidala tři deblové, přičemž situace s programem byla natolik složitá, že během tří dnů musela odehrát hned pět zápasů. To bylo na její tělo už příliš a zcela vyčerpaná učinila rozhodnutí, že si musí vzít pauzu, aby zvládla závěrečnou část sezony. Tato přestávka se nakonec protáhla na všechny turnaje před US Open.

Jestli se vynechání všech turnajů, včetně tisícovek v Torontu a Cincinnati, projeví na jejích výkonech na newyorském grandslamu, o tom příliš spekulovat nechtěla.

„Popravdě nevím, na jakém levelu se teď nacházím, abych byla upřímná,“ podotkla. „Ale každý den tvrdě pracuji. Snažím se hrát alespoň tréninkové zápasy, poctivě trénuji. Dělám vše pro to, abych byla připravená,“ upozornila.

V úvodním kole si Krejčíková hned v pondělí zahraje se Španělkou Marinou Bassolsovou Riberovou. Ač je výraznou favoritkou, tak se i s ohledem na absenci herního tempa raději do žádných predikcí, jak by duel mohl vypadat, nepouštěla. „Ten první zápas bývá vždy nejtěžší,“ poznamenala.

„Budu se soustředit na první zápas a pokusím se připravit tak, abych byla v pondělí schopná předvést svůj nejlepší tenis,“ dodala.