Kučmová se do finále neprobojovala, prohrála s turnajovou šestkou. Štruplová slaví deblový titul

- Redakce

Česká tenistka Aneta Kučmová se na turnaji Z-Group Cup by OKsystem v Přerově do finále dvouhry nepodívá. V sobotním semifinálovém klání neuspěla v souboji s nasazenou šestkou Nomou Nohaovou Akugueovou z Německa. V odpoledním finále čtyřhry získala Julie Štruplová svůj největší deblový titul kariéry.

Česká tenistka Aneta Kučmová si druhé letošní finále v kategorii ITF W75 nezahraje. Nad její síly byla v semifinálovém klání v Přerově Němka Noma Nohaová Akugueová, se kterou prohrála za 108 minut po setech 4:6, 6:7(0).

Čtyřiadvacetiletá Kučmová, která v případě vítězství mohla vybojovat premiérový posun do třetí stovky světa, proti nasazené šestce předvedla bojovný výkon, což na úspěch tentokrát nestačilo. 

„Zápas to z mého pohledu nebyl nic moc, až bych řekla, že špatný. Dnešní porážka mě mrzí, protože vím, že jsem nepodala svůj nejlepší výkon. Myslím, že ani soupeřka, ale nedokázala jsem toho využít,“ hodnotila Kučmová semifinálové utkání.

V prvním setu prohrávala Kučmová už 0:4, povedlo se jí ale v šestém gemu získat jedno ze dvou ztracených podání zpět. Akugueová si ovšem závěr úvodního dějství pohlídala a těsné vedení o jeden brejk uhájila až do koncovky.

Druhá sada pak byla o poznání vyrovnanější a Kučmové se dvakrát podařilo dotáhnout ztrátu podání. Díky tomu si vynutila rozhodující tiebreak, v němž ale nedokázala čelit tlaku své soupeřky a zkrácenou hru nakonec prohrála 0:7.

Postupem do semifinále si Aneta Kučmová vylepší své kariérní maximum ve světovém žebříčku. Byť jí posun do třetí stovky těsně unikl, v novém vydání rankingu bude figurovat okolo 305. místa, což je vylepšení jejího maxima o více než 30 příček.

Štruplová vybojovala titul ve čtyřhře
Devatenáctiletá Julie Štruplová se na turnaji ITF v Přerově může radovat ze zisku své největší deblové trofeje kariéry. Na antukové pětasedmdesátce společně s Jelenou Pridankinovou porazily v sobotním finále Nomu Nohaovou Akugueovou a Sapfo Sakellaridiovou 6:3, 6:4.

V utkání, které trvalo 73 minut, se Štruplové s Pridankinovou povedlo celkem pětkrát prorazit podání svých soupeřek. Do druhého setu dokonce vstoupily šňůrou pěti gemů v řadě se třemi brejky, a přestože Akugueová se Sakellaridiovou ještě dokázaly klást odpor a snížily na 4:5, tak na třetí brejk v řadě už nedosáhly a utkání prohrály.

Z-Group Cup by OKsystem, Přerov (ženy, CZE, 60 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
ANETA KUČMOVÁ (352.) – Noma Nohaová Akugueová (GER, 248.) 4:6, 6:7(0)
Angela Fita Boludová (ESP, 298.) – Kristina Dmitruková (633.) 4:6, 1:6

Finále čtyřhry
Nohaová Akugueová (GER), Sakellaridiová (GRE) – Pridankinová, ŠTRUPLOVÁ 3:6, 4:6


Galerie