Další obrat nezvládla. Siniaková po boji padla s nasazenou jedničkou

- Jan Vojkůvka

Turnaj v americkém Clevelandu skončil pro Kateřinu Siniakovou v semifinále. Česká tenistka, která v průběhu turnaje předvedla tři výtečné obraty v třísetových bitvách, tentokrát proti nasazené jedničce Beatriz Haddad Maiové další otočku ve skóre nezvládla a po dvou hodinách a jedenácti minutách padla 3:6, 6:2, 2:6.

Siniaková má za sebou náročnou, ale rozhodně povedenou generálku před US Open. V Clevelandu se jí povedlo projít do prvního letošního semifinále na nejvyšším okruhu, když dokázala předvést hned tři parádní obraty.

V průběhu turnaje prohrávala 0:1 na sety s Japonkou Sajakou Išiiovou, Španělkou Jessicou Bouzasovou i domácí Peyton Stearnsovou. Zatímco první dvě sokyně zdolala v tiebreacích rozhodující sady, Američanku porazila 1:6, 6:3, 6:4 a mohla se těšit na semifinále s Beatriz Haddad Maiovou.

Nasazená jednička se v této sezoně nenachází v úplně nejlepší formě, což mohlo hrát Siniakové do karet. Tentokrát ale další třísetovou otočku nepředvedla.

V prvním setu se české tenistce povedlo napravit ztrátu podání z druhého gemu, k dalšímu brejkbolu se ale neprokousala a po dalším prohraném servisu v osmé hře se už v sadě nezachránila. V prostředním dějství ovšem vykřesala jiskřičku naděje, že by preci jen mohla zvládnout i čtvrtý obrat v řadě, když si udržela všechny servisy a na returnu uspěla ve čtvrtém a osmém gemu.

V rozhodujícícím setu si ovšem Siniaková vybrala slabší chvilku ve třetím gemu. V něm spáchala několik dvojchyb a dlouhou tahanici přes pět shod neustála. Po ztrátě podání pustila soupeřku na koně a nedokázala ji zastavit ani v pátém gemu, kdy tentokrát po sedmi shodách prohrála podání znovu.

Haddad Maiová, kterou hřálo vedení o dva brejky, si zbytek střetnutí pohlídala. V osmém gemu pak čistou hrou zápas dopodávala.

Kateřina Siniaková si tak o svůj první titul na okruhu WTA v této sezoně v Clevelandu nezahraje. Před US Open se ale prezentovala celkově výbornými výkony, které bude chtít přetavit v úspěch i na newyorském grandslamu. V úvodním kole však má velmi náročný los v podobě domácí Madison Keysové.