Nosková si vyšlápla na bývalou světovou trojku! V Monterrey je bez ztráty setu už v semifinále

- Filip Lefenda

Parádní formu chytla před nadcházejícím US Open Linda Nosková (35.). Devatenáctiletá Češka neztratila na pětistovce v mexickém Monterrey set ani při svém třetím vystoupení. Tentokrát porazila z pozice papírové outsiderky dvakrát 6:4 bývalou světovou trojku Elinu Svitolinovou (28.), a postoupila tak do třetího letošního semifinále.

O výsledku obou dějství rozhodl shodně jediný brejk. Ve třetím gemu ještě Nosková první příležitost na příjmu nevyužila, o čtyři hry později už se však radovala.

Ve druhém setu se stal klíčovým pátý gem, po němž šla Češka znovu do výhody brejku. Zkušené Ukrajince nabídla za celé utkání pouhé dva brejkboly, přičemž oba zvládla odvrátit.

Za stavu 5:3 mohla Nosková duel ukončit na returnu. První mečbol nevyužila, trápit ji to ale dlouho nemuselo. Následující gem na podání získala čistou hrou, a postoupila tak v Monterrey potřetí v sezoně mezi čtyři nejlepší účastnice.

O první letošní a třetí kariérní finále si turnajová šestka zahraje proti nasazené dvojce Emmě Navarrové (13.) ze Spojených států. Střetnutí je na programu v sobotu ve 4 hodiny ráno.

Abierto GNP Seguros, Monterrey (ženy, MEX, 922 573 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
LINDA NOSKOVÁ (35.) – Elina Svitolinová (UKR, 28.) 6:4, 6:4