Knutsonová sahala po otočce proti favoritce. V New Yorku se cítím výborně, říká

- Štěpán Navrátil

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Gabriela Knutsonová (185.) zkompletovala v New Yorku své působení ve všech grandslamových kvalifikacích. Los k ní ale nebyl příliš milostivý, jelikož se jí hned v prvním kole postavila do cesty devátá nasazená Eva Lysová (113.). I když česká tenistka ve druhé sadě měla za stavu 2:5 namále, odvrátila tři mečboly a rvala se až do tiebreaku. Nakonec po 107 minutách slavila výhru 6:2, 7:6(4) Němka. Nejen o tenise, ale i o známých v New Yorku se Gabriela rozpovídala v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět.

Hned v prvním gemu celého utkání měla Knutsonová k dispozici čtyři brejkboly. Ani jeden však nevyužila a v dalším pokračování setu už na returnu příležitosti nedostala. Na druhé straně byla Němka od stavu 2:2 jistá a po čtyřech gemech v řadě zapsala první set.

I v tom druhém vedla favoritka a devátá nasazená tenistka už 5:2. Při podání české soupeřky mohla navíc třikrát ukončit zápas, ale všechny mečboly Knutsonová odvrátila. Sebrala poslední zbytky sil a dotáhla druhou sadu až to tiebreaku, v němž ale na soupeřku nestačila. S Flushing Meadows se tak pro letošek loučí. 

Jak byste zhodnotila zápas?
Lysová hrála moc pěkně, rychle a útočně. Já umím hrát líp, umím ale taky hrát hůř. Nejsem nespokojená se svým výkonem, ale mám radost, že jsem se vytáhla víc ve druhém setu. Konečně jsem se uvolnila, začala více stíhat a hrála svou hru. Brala to hodně po odskoku a svižně, takže jsem byla celý zápas vteřinku pozadu, ale jsem ráda, že jsem to hecla a skoro dotáhla ve druhém setu.

Vaše soupeřka byla devátá nasazená a v minulém roce došla až do druhého kola hlavní soutěže. Neměla jste z ní respekt?
Určitě. Měla jsem lehčí zápasy. Jsou tady holky, se kterými bych hrála raději, co si budeme povídat... Ale těšila jsem se na zápas. Doufala jsem, že to bude aspoň v prvním setu víc těsné a že to dotáhnu až do třetího, protože jsem si zápas opravdu užívala. Je to fajn holka a doufám, že to sama dotáhne daleko.

Ve druhém setu mohla soupeřka rozhodnout při vašem podání, ale vy jste vše zvrátila. Vzala jste jí servis a dotáhla set do tiebreaku. Co vás tak namotivovalo?
Tohle já umím dobře – když jsem dole, uvolním se. Řeknu si, že nemám co ztratit. Někdy to umím i otočit. Tentokrát to bohužel nevyšlo, ale v tomhle cítím svou sílu, takže z toho mám radost.

Na US Open jste zkompletovala všechny grandslamové kvalifikace. Jak se vám líbí v New Yorku?
Mám tady hodně kamarádů, protože jsem v New Yorku chodila na univerzitu. Cítím se zde výborně. Škoda, že jsem na turnaji nemohla být déle. Teď si rozhodně budu užívat kamarády a trošku města, než poletím zpátky do České republiky.

US Open, New York (USA, 75 000 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo kvalifikace žen
Eva Lysová (GER, 113.) – GABRIELA KNUTSONOVÁ (185.) 6:2, 7:6(4)